Још шест случајева вируса корона у Српцу, укупно 28 позитивних
7. августа, 2021.
Промоција књиге „Од Африке до Сибира“ Владимира Мијаиловића 14. августа у Српцу
7. августа, 2021.

Штанд Удружења жена из Српца најљепши на сајму у Приједору

Чланице Удружења жена Србац освојиле су награду за наљепше уређен штанд на изложбено-продајној манифестацији „Златне руке Поткозарја“ која се одржавала 28. и 29. јула у Приједору.

Оне су освојиле највише гласова публике, заједно са Удружењем жена из Доње Пухарске, и тако подијелиле прво мјесто за најљепшу презентацију на овој изложби рукотворина.

Манифестација је одржана 14. пут, а окупила је 11 удружења и радионица, те више од 20 појединаца из Приједора, Оштре Луке, Новог Града, Kозарске Дубице, Српца, Градишке и Бањалуке.

Удружење жена Србац представљале су Цица Kесић, Драгица Ачић и Гордана Ђаковић које су на штанду изложиле ручне радове у виду одјевних предмета, народних ношњи, украсних флаша и здјелица, лутака, змијањског веза, сапуна и других производа које су марљиво израђивале србачке жене.

Циљ манифестације је био окупљање ствараоца народних рукотворина, чланова културно-умјетничких друштава, удружења жена, етно радионица и других организација и лица која се баве израдом рукотворина и заједничким наступом представљају аутентичност регије кроз умјетност, обичаје, старе занате, одјевне предмете, знање и умијеће, етно дизајн.

Удружење жена Србац прошлог викенда је било успјешан организатор Урбан феста у Српцу а вечерас ће поново имати свој штанд на градском тргу, током манифестације „Србачко коло“ у порти храма Васкрсења Господњег. Грађани који их посјете моћи ће испробати домаћи сок са ледом и домаће фритуле.

 

 

Comments are closed.