Извршено асфалтирање дијела Љубовијске улице у Српцу
22. октобра, 2020.
Премијер Радован Вишковић најавио нове инвестиције у Српцу
22. октобра, 2020.

Станари зграде оштећене у пожару уручили захвалницу премијеру Радовану Вишковићу

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић боравио је данас у радној посјети Српцу и том приликом обишао зграду у улици Моме Видовића 30 која је ове године оштећена у пожару.

Том приликом станари су премијеру уручили захвалницу за помоћ коју је упутила Влада РС у санацији штете.

Вишковић каже да га је потез станара посебно гануо, те је предсједнику Заједнице етажних власника, Драгутину Глигорићу, понудио и додатну помоћ, уколико буде потребна, у санирању штете након пожара, који је станаре оставио без крова над главом.

„Овакву помоћ пружамо широм Републике Српске, али нико се до сада није сјетио да нам на овај начин покаже да вреднује наш труд и рад“, рекао је Вишковић окупљеним мјештанима.

Захвалницу за несебичну помоћ добила је и министар финансија Републике Српске Зора Видовић, као и начелник општине Млађан Драгосављевић јер је и локална управа издвојила финансијску помоћ из општинског буџета. Захвалнице су добиле и друге организације и појединци који су учествовали у санирању штете.

Пожар на овој згради избио је 4. марта око 18 часова, а захваљујући правовременом реаговању ватрогасаца, радника „Електродистрибуције“, полиције, цивилне заштите, али и станара, спријечена је већа материјална штета и , што је најважније, сачувани су људски животи.

Након што више мјесеци нису боравили у овој згради, станари су данас поново у својим домовима.

 

Comments are closed.