Основан пољопривредни кластер „Градишка-Лакташи-Србац“
12. новембра, 2019.
Дјечији концерт фолклора у суботу 16. новембра у Kукуљама
13. новембра, 2019.

Српчанка Сара Лакић студент генерације Технолошког факултета у Бањалуци

Српчанка Сара Лакић добитница је златне значке за најбољег студента Технолошког факултета у Бањалуци, а признање за студента генерације уручено јој је на свечаној академији која је одржана поводом 44. годишњице Универзитета у Бањалуци.

Сара је окончала студије са просјеком 9.63 и стекла звање дипломираног инжењера текстилног инжењерства. Kроз читаво школовање остваривала је одличне резултате због чега је у два наврата добијала стипендију Фонда „Др Милан Јелић“ за коју каже да представља добар примјер награде за пожртвованост и рад које сваки вриједни студент улаже у своје образовање.

“Прије почетка студирања, као и сваки млади човјек постављала сам себи питања, шта је то што ја истински желим радити у будућности и што ће испунити моја очекивања, жеље и амбиције. Након дужег размишљања, одлука је пала на Технолошки факултет и смјер Текстилно инжењерство и сада знам да нисам погријешила. Овај факултет је подстакнуо моју креативну страну и охрабрио ме да у будућности радим оно што волим”, каже Сара.

Током студија је имала прилику да похађа неколико студијских путовања, прије свега у Љубљани и Марибору, гдје је посјетила неке од најзначајнијих фабрика у којима се израђују производи од текстила и коже у Словенији, а провела је три мјесеца и на студентској размјени у румунском Јашију, што је било значајно искуство за њен будући рад.

“Сматрам да се уз много рада, труда и дисциплине могу остварити сјајни резултати. Најважније од свега је да се одмах правилно поставе приоритети, како током студирања, тако и генерално у животу. Тако ће бити довољно времена за бављење свиме што нас испуњава и нећемо се довести у ситуацију да се одричемо неких других ствари које нас оплемењују као личност”, истиче Сара.

Своју будућност за сада види у Републици Српској и како каже, сваки млад човјек требао би прво да се потруди да у својој земљи пронађе парче хљеба и среће, па тек онда да размишља о одласку у иностранство.

“Разумијем сваку младу особу која се одлучи на тај корак, али ја још увијек немам ту жељу и надам се да ће то бити само у случају додатног образовања”, каже Сара.

Као награда за остварене резултате стигао је и први посао па је тако прије неколико мјесеци добила прилику да се запосли у лабораторији која се бави испитавањем и контролом производа од текстила и коже.

“Мислим да је ово је одлична прилика за мене да учим, усавршавам се и напредујем. Додатна мотивација биће ми и златна значка која за мене заиста значи много, а прије свега награду за труд и рад који сам уложила током четири године студирања на факултету”, каже Сара.

Основну и средњу школу завршила је у Српцу као одличан ђак. У приватно вријеме бавила се разним друштвеним активностима, па је тако једно вријеме била члан Kлуба младих Црвеног крста. За вријеме студија похађала је курс италијанског језика и курс фотографије, а учествовала је и на изложби професорских и студентских радова која је била организована од стране Технолошког факултета у Галерији плус у Бањалуци.

 

Comments are closed.