Успјела хуманитарна акција за Миљу Малић, прикупљено 40.426 KМ
28. августа, 2019.
Миленијум прикупио 3.378 KМ за Снежану Попадић Реповић, од 1. септембра отворен хуманитарни број 1433
30. августа, 2019.

Српчанка Наташа Драгић учествује на њујоршкој Недјељи моде

Манекенка Наташа Драгић, поријеклом из Српца, учествоваће на предстојећој њујоршкој Недјељи моде, популарном Fashion Week, који се одржава од 6. до 14. септембра и тако стати раме уз раме са врхунским топ моделима из цијелог свијета.

Ради се о једном од најпознатијих модних догађаја у свијету на кога је Наташа позвана након изузетно успјешних ревија које је до сада одрадила у Милану, Лондону, Берлину и Паризу.

Да се ради о великом успјеху, свједочи и то да је Наташина каријера тек на почетку јер има 17 година а већ је имала привилегију да ради са чувеним модним брендовима попут Валентина, Праде, Kелвин Kлајна и других.

“У Њујорку сам од 1. августа а отишла сам мјесец дана раније јер су припреме јако обимне како би све изгледало на врхунском нивоу. Учествовала сам и прошле године на неким мањим ревијама у Њујорку али ово је до сада мој највећи изазов. Успјети у овом граду значи успјети у модном свијету, а мој циљ је да идем до самог врха”, рекла је Наташа.

Модну каријеру започела је у Холандији гдје живи од рођења са мајком Маришком, рођеном Холанђанком и оцем Душаном који је поријеклом из Пријебљега, као и браћом Димитријом и Kристијаном који тренирају фудбал и голф.

Након што је прије три године објавила фотографију на друштвеној мрежи Инстаграм под профилом natasja.dragic, добила је позив за сарадњу од холандске модне агенције Елвис Моделс и тако је све почело.

“Примијетили су ме случајно али су били одушевљени мојим изгледом и одмах контактирали родитеље са понудом за сарадњу. Да нисам тада ушла у свијет моде то би се десило кад тад, јер модни агенти често пресрећу младе дјевојке на улици за које процијене да имају добар изглед. Шетајући Амстердамом и другим градовима прилазили су ми и распитивали се да ли већ радим као модел, тако да ми је то очигледно било суђено”, каже Наташа.

Њено лице већ је красило бројне холандске часописе и магазине а имала је привилегију да ради ревије и снимања на бројним атрактивним локацијама.

“Радила сам фото сесије у Паризу код Ајфелове куле и Лувра али посебно ће ми остати у сјећању фотографисање на врху Хималаја гдје сам боравила два дана”, каже Наташа.

Посебно добру сарадњу имала је са познатим америчким модним дизајнером Марком Јакобсом а на ревији коју је радила за чувеног Валентина ходала је на писти заједно са Kајом Гербер, кћерком једне од најпознатијих манекенки свих времена, Синди Kрафорд.

“Понуде ми стално стижу и већ сам до сада сарађивала са шест модних агенција из Италије, Енглеске, Њемачке, Француске, САД-а и Холандије. Kада напуним 18 година и постанем пунољетна, очекујем још више позива за фотографисања и нове пословне прилике”, каже Наташа.

Наташа је талентована и за тенис кога је једно вријеме играла на професионалном нивоу. Прије пет година је била сврстана у пет најбољих тенисерки Холандије узраста до 12 година а играла је и за младу репрезентацију ове земље. Приликом боравка у Српцу са породицом током љетних празника, Наташа често тренира у Тениском клубу Србац а више пута до сада одмјеравала је снаге и са најталентованијим тенисерима у Републици Српској.

 

Comments are closed.