Зимско дружење Мото клуба „Изгубљени“ у суботу 25. децембра
29. новембра, 2021.
Током викенда седам нових случајева вируса корона у Српцу
29. новембра, 2021.

Српчанка Бојана Лазић освојила турско модно тржиште

Српчанка Бојана Лазић (27), која се већ десетак година успјешно бави моделингом, пробила се на модно тржиште у Турској гдје је провела годину дана радећи рекламе за познате домаће и иностране брендове.

У Турску је стигла из Индије гдје је неколико мјесеци радила фото-сесије са локалним модним агенцијама. Њен првобитни план је био да се задржи два мјесеца, али добар утисак који је оставила резултирао је бројним понудама које се не одбијају.

„Боравила сам у Истанбулу гдје сам сарађивала са агенцијама „Daman“ i „Ace“. Отишла сам на пробу и врло брзо се показало да је ово добро тржиште за мене. Радила сам разне „веб шутинге“ и каталоге, а неке од мојих фотографија нашле су се и на модним радњама. Имала сам срећу да снимим неколико телевизијских реклама за њихове популарне производе, што је супер, јер на кастинзима зна бити на стотине дјевојака“, рекла је Бојана.

У Турску је стигла у јеку избијања пандемије вируса корона, што је за њу била срећна околност, јер су готово сви европски градови били затворени у том периоду, а истанбулска модна сцена је радила пуном паром.

„Снимања су се нормално одвијала јер није било толиких ограничења као у другим земљама. Једино нисам била претјерано активна у друштвеном животу па сам слободно вријеме проводила уз књиге, филмове и серије, обиласцима града и оближњих острва. Рано сам се будила и цијели дан имала снимања тако да и нисам имала пуно времена за себе, јер сам морала бити одморна и професионална“, каже Бојана.

Упознала је и доста људи из разних земаља са којима је и данас у контакту, и како каже, то је најљепши дио овог посла. Међу њима су бројне дјевојке из БиХ, Србије и Хрватске које су доста ангажоване, а највише је Рускиња и Украјинки.

„Модна сцена у Турској је разноврсна. Постоје агенције које ангажују „фешн“ моделе док неке више раде са комерцијалним моделима. Генерално Турци воле женствен и природан изглед, као и облине, тако да су често ангажовани и „плус сајз“ модели а то је постао тренд и у другим земљама. Мислим да је лијепо што се промовише здрав изглед јер људи треба напокон да почну цијенити природност и прихвате све несавршености“, сматра Бојана.

На њу су посебан утисак оставили људи у Турској за које каже да су љубазни и сусретљиви.

„Увијек су спремни помоћи у било чему, а поред тога су и добри домаћини, који ће вас увијек понудити кафом, њиховим чувеним чајем или преукусном храном“, истиче Бојана.

По повратку у БиХ половином ове године радила је са неколико домаћих брендова а недавно је имала снимање за новембарски едиторијал модног магазина „Љепота и здравље“ у издању за БиХ, Хрватску и Словенију, заједно са стилистом Костом Миљковићем и фотографом Александром Арсеновићем.

Прије неколико година уписала је студије новинарства, које је паузирала због моделинга, али је одлучна да их приведе крају. Са Факултета политичких наука у Бањалуци пребацила се на Факултет за културу и медије у Београду који има опцију студирања на даљину, што јој одговара, јер може ускладити учење и модни рад.

„Завршна сам година и надам се да ћу дипломирати до јуна и окушати се у улози новинара или водитеља јер су то позиви које волим и којима бих се хтјела бавити у будућности“ каже Бојана.

Бојана је 2018. године као представница БиХ учествовала на свјетском такмичењу за мис туризма, које је одржано од 13. до 28. септембра у кинеском Ханџонгу и освојила титулу мис шарма. Прије седам година освојила је титулу друге пратиље на финалном Избору мис планете Земље БиХ, а на Избору за мис БиХ 2011. године стигла је до суперфинала.

 

Comments are closed.