Данела Драгосављевић из Српца ушла у Предсједништво младих Црвеног крста РС
5. априла, 2019.
Виолинисткиња Наталија Тодоровић 18. априла у Српцу, вече класичне музике са пијанистом Владом Данићем
6. априла, 2019.

Српчанка Бојана Лазић осваја модно тржиште у Индији

Српчанка Бојана Лазић након успјешне манекенске каријере у БиХ пробила се и на индијско модно тржиште гдје у вишемилионском граду Мумбаију већ два мјесеца ради фото сесије и снима рекламе за индијске телевизијске куће.

Лазићева је остварила овај ангажман преко матичне агенције „Z model management“ која сарађује са неколико модних агенција из Индије.

И поред бројних дјевојака из цијелог свијета које се налазе на кастинзима, млада Српчанка је на домаћине оставила снажан утисак јер подједнако добро изгледа у савременим модним варијантама али и индијским ношњама.

“Највише фотографисања се ради управо за њихову традиционалну одјећу, тако да је за мене било изазовно видјети како уживо изгледа и сазнати у којим се приликама носи. У току фотографисања промијени се од 30 до 50 комбинација, што је јако заморно и захтјевно. Радни дан почиње већ у 8 часова припремом шминке и фризуре а са краћим паузама зна потрајати и до вечерњих часова. Након тога се враћате у смјештај и припремате за идући радни дан. Оно што људи углавном не знају јесте да је моделинг озбиљан и одговоран посао и да нема мјеста изласцима и ноћном проводу. Правила агенције су таква да након 22 часа морате да будете у стану”, каже Бојана.

Додаје да на кастинзима буде на стотине модела а само одабрани учествују у снимањима и фотографисањима. Највише дјевојака упознала је из Русије, Украјине и Бразила, а међу моделима тренутно нема манекенки из БиХ, иако је чула да често долазе дјевојке из Србије.

“Индијско тржиште је отворено за свакога иако се доста разликује од европске модне сцене. Није потребно да манекенка буде јако мршава као модел. Више се траже облине и природан изглед, као и тамнија коса и свијетлији тен. Такође јако цијене женствен изглед”, истиче Бојана.

Иако јој је одувијек била занимљива индијска култура и обичаји, због напорног рада нема довољно времена да упозна ову земљу на прави начин, али је стекла неколико пријатеља и добила прилику да упозна барем дио њихове традиције и начина живота.

“Индија је јако занимљива земља и потпуно се разликује од Европе. Мој први утисак је био као да сам дошла на другу планету. Живот је овдје јако убрзан, нарочито у Мумбаију у којем живи 22 милиона људи и у којем су гужве огромне, па вожња од неколико километара потраје и до сат-два. Такође, храна им је јако зачињена и љута, па свакодневно сама себи спремам оброке. Првих неколико дана било ми је тешко да се снађем у свему томе, али сада сам се већ навикла. Велика је стопа сиромаштва и владају велике разлике у друштву. Најтеже ми је било кад сам видјела колико мале дјеце спава на улици”, каже Бојана.

Истиче да су готово сви људи са којима је била у контакту јако љубазни и увијек спремни на помоћ и додаје да обожавају игру и плес. Индијско филмско тржиште је међу најразвијенијима на свијету, тако да не чуди што се већина њих које је Бојана упознала баве глумом. Посебан утисак на њу је оставио индијски празник Холи, познат и као фестивал боја којим се обиљежава тријумфална побједа над зимом.

“То је најпознатији индијски празник и његова главна обиљежја су љубав, срећа, задовољство, склад и мир, као универзални принципи на које нико нема „ауторска права“. Широм Индије, у вечери пуног мјесеца, уочи празника Холи, пале се ломаче како би у њима изгорјело зло. На дан фестивала, људи се међусобно залијевају бојом, плешу, славе, веселе се, и одају добродошлицу прољећу. За мене је то било незаборавно искуство”, каже Бојана која преостало слободно вријеме углавном проводи у теретани или уз неку добру књигу.

Половином априла враћа се у родни крај, након чега ће са матичном агенцијом уговорити нове модне ангажмане на домаћој и интернационалној сцени.

“Ово путовање за мене је било једна дивна животна школа, незаборавно искуство и важан доказ и подсјетник колико је наша БиХ дивна баш таква каква јесте”, рекла је Бојана.

Она је прошле године као представница БиХ учествовала на свјетском такмичењу за Мис туризма које је одржано од 13. до 28. септембра у кинеском Ханџонгу и освојила титулу Мис шарма. Прије пет година освојила је титулу друге пратиље на финалном избору Мис планете земље БиХ а на избору за Мис БиХ 2011. године стигла је до суперфинала.

 

 

Comments are closed.