У Српцу засједала Републичка организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила
18. новембра, 2019.
Цезар радио на уређењу градског парка
18. новембра, 2019.

Српчанка Александра Гаврановић освојила злато на свјетском карате првенству у Београду

Чланица Kарате клуба “Борац” из Српца, Александра Гаврановић, освојила је златну медаљу у катама на 13. Свјетском кадетском, јуниорском и сениорском првенству и свјетском купу за дјецу које је одржано од 15. до 17. новембра у Београду.

Учешће на такмичењу је организовала Српска карате унија у сарадњи са Свјетском карате конфедерацијом (WKC) а учешће је узело око 800 такмичара из преко 20 европских земаља и Америке.

На такмичењу су још учествовали чланови србачког карате клуба Страхиња Видовић, Марко Татић, Оља Татомир и Лидија Босанчић који су са још неколико каратиста из Центра борилачких вјештина из Бањалуке наступили за Интернационалну Wado Kai Федерацију Републике Српске-БиХ.

Тренер карате клуба „Борац“, Љубомир Тадић, каже да су наши представници били веома добри али да је организатор измијенио одређене прописе и такмичарски правилник, што се итекако одразило на резултат наших каратиста.

„Нарочито је оштећена Лидија Босанчић којој су поништили потпуно заслужене бодове. Чак је пријетила опасност и да Александра не дође до заслужене медаље, што се на срећу није догодило. Такмичење је било слабо организовано и дуго се чекало да се почне са катама и борбама. Такмичење у катама је трајало и до осам сати, тако да су неки каратисти одустали од наступа. И поред свега, ми смо задовољни оствареним успјехом“, рекао је Тадић.

 

Comments are closed.