Србац обиљежио 28. рођендан Републике Српске
9. јануара, 2020.
Начелник Млађан Драгосављевић организовао пријем за представнике вјерских заједница
10. јануара, 2020.

Српчанин Стојан Чекић тресе мреже у Холандији

Бројни су Српчани који су своју фудбалску каријеру градили у иностранству а један од њих је 26-огодишњи Стојан Чекић, поријеклом из Горње Лепенице, који се скрасио у холандском нижелигашу Alphense Boys.

Kлуб се такмичи у Обер лиги, петом рангу такмичења у Холандији, а добре резултате у овој години постигао је захваљујући Стојану који је постигао 16 голова и 10 асистенција наступајући и за први и други тим овог клуба.

“Пронашао сам срећу у Холандији јер су услови рада у овом клубу одлични. Ради се о развијеној фудбалској земљи која много улаже у спортску инфраструктуру. Мој клуб има одличну омладинску школу и дјеца узраста до 19 година такмиче се у професионалном рангу. Довољно је рећи да је чувени Фејенорд официјални партнер клуба”, рекао је Стојан.

Почетком ове године путовали су на припореме у Мароко гдје је Стојан стекао значајна искуства.

“Играо смо пријатељске утакмице а упознао смо и културу њиховог народа. Носим лијепе утиске из ове земље јер је ово за мене била још једна животна школа”, каже Стојан.

Планира да остане до маја у садашњем клубу а још увијек није сигуран гдје ће наставити каријеру. Имао је недавно понуду од једног белгијског нижелигаша, али је није прихватио због бољих услова у Холандији. У плану му је да након завршетка каријере ради као тренер млађих категорија.

“Иза себе већ имам значајно искуство. Пет година сам играо у Њемачкој за нижелигаше из Kарлсруеа, Дизелдорфа и других градова, а наступао сам и за холандски клуб Есто из Бодегравена. Моји фудбалски почеци су везани за Црвену земљу из Нове Веси а годину и по дана сам провео у србачкој Слоги. Доживио сам чак и прелом ноге али никада се нисам предавао”, истиче Стојан.

Воли доћи у родни крај, посјетити пријатеље и заиграти с њима мали фудбал.

“Више пута сам играо на србачком турниру док сам на турниру у Ситнешима неколико пута добијао награде за најбољег стријелца”, каже Стојан.

Да не заборавља родни крај, свједочи и помоћ коју је прије неколико година донио србачкој Слоги у виду девет лопти, опреме за трчање, чарапа, неколико копачки, голманских рукавица и спортског бицикла.

 

Comments are closed.