Вечерас у Српцу отварање изложбе „Немањићи-рађање краљевине“
2. априла, 2019.
У Ситнешима организовано дружење слијепих и слабовидих из осам градова
2. априла, 2019.

Српчанин Лука Видовић након Бањалуке најбољи и на такмичењу виолина у Бијељини

Ученик трећег два одјељења  ОШ “Јован Јовановић Змај” Србац, Лука Видовић, који паралелно похађа и музичку школу „Владо Милошевић“ из Бањалуке у класи Биљане Радуловић, одсјек виолина, поново је освојио прву награду и то на четвртом Интернационалном фестивалу музике „Примавера“ који се одржавао од 21. до 24. марта у Бијељини.

Удружење грађана „Музички умјетници Семберије” по четврти пут је било домаћин фестивала „Примавера” који је одржан у Етно селу „Станишићи”.

„Примавера” је ове године окупила 470 пријављених такмичара из 79 музичких школа и академија Словеније, Црне Горе, Хрватске, Србије и БиХ. Млади музичари су се такмичили у осам дисциплина: клавир, клавирски дуо, виолина, гитара, хармоника, соло пјевање, флаута и од ове године солфеђо.

Међународни жири састављен од домаћих и иностраних музичких педагога потрудио се да учесници у оквиру фестивала остваре и развију свој музички потенцијал. Поред такмичења, сваки дан у вечерњим часовима су се одржавали и концерти побједника.

Прије фестивала у Бијељини, Лука Видовић је заједно са својим школским другом Марком Пејаковићем освојио прво мјесто у дисциплини виолина и на школском такмичењу Музичке школе „Владо Милошевић“ из Бањалуке, док је ученица петог разреда из Српца, Оља Миланковић, у истој дисциплини и категорији освојила другу награду.

Дијелови овог текста и фотографије преузети су са интернет странице Основне школе „Јован Јовановић Змај“ Србац.

 

Comments are closed.