Настављен пројекат чишћења каналске мреже у Српцу
14. септембра, 2021.
Објављена ранг листа за додјелу 20 пластеника са пратећом опремом
14. септембра, 2021.

Српчанин Дејан Татић гради успјешну музичку каријеру

Да се у Српцу рађа нова музичка нада потврдио је 23-огодишњи Дејан Татић који је на путу да оствари успјешну каријеру, не само у Републици Српској већ и много шире.

Још као десетогодишњак освајао је признања и награде на дјечијим фестивалима а иза себе има наступе на бројним манифестацијама.

Иако су многи сматрали да ће музика бити тек пролазна станица у његовом животу, Дејан је мислио другачије и протеклих година се усавршавао у вокалном и сваком другом погледу, тако да данас пише и текстове, компнује и ствара властиту музику.

„Почео сам прво са обрадама већ постојећих хитова на неки мој акустични начин, што се људима допало. Већ у средњој школи сам имао прве ауторске радове, нарочито у погледу rap и r’n’b музике. Kада се данас осврнем на тај период, то су били дјечачки дани, а са озбиљнијим текстовима и пјесмама кренуо сам прије двије године“, каже Дејан.

Од свега што је до сада снимио, ауторска пјесма „Ниси ту“, за коју је ових дана урадио видеоспот и поставио га на You Tube, нешто је најближе ономе што планира да ствара у наредном периоду.

„Пјесма је заправо настала у мају прошле године. Има веома дубоко значење и апсолутно се ради о мом личном опису. Много сам се трудио, сређивао је и поправљао док у јулу нисам завршио финалну верзију. Убрзо је настао и спот кога сам снимао у Бањалуци и Градишци и презадовољан сам како је испао“, прича Дејан.

Око продукције и аранжмана музике коју прави задужен је углавном његов колега из Бањалуке Драган Глигорић Глига који му је много помогао у музичком образовању.

„Снимао сам до сада у свакаквим условима. Прије седам година сам то радио у својој соби на обичном микрофону па сам касније купио опрему и сам стицао искуства. Kасније је све било озбиљније па сам почео снимати у музичким студијима у Приједору и Бањалуци, па чак и у Београду у студијима опремљеним врхунском опремом и квалитетом на завидном нивоу. Ускоро избацујем три-четири пјесме без спота, али ће бити квалитетне и свака има свој „вајб“. Потом ће услиједити пар огромних пројеката са спотовима који ће, ако све будем испланирао, бити на изузетно професионалном нивоу“, истиче Дејан.

Имао је сарадњу и са бањалучким пјевачем и аутором Лукијаном Ивановићем, који је публици познат по учешћу у првој сезони шоу програма „X-Factor“ а сарађивао је и са Гораном Вујичићем Вујом из Приједора који се бави продуцирањем и има озбиљне хитове.

„Поносан сам и на сарадњу са Александром Малданером-Далмом који ради са највећим звијездама нове домаће музике и који ми је радио продукцију на двије пјесме. Од ових пјесама, које ће изаћи са спотовима, очекујем много“, рекао је Дејан.

Истиче да има контакте са разним људима из свијета шоу бизниса а на помолу је, како каже, и једна мега сарадња коју за сада не жели открити.

„Моји планови су прије свега да будем жив, здрав и срећан, а исто тако желим и мојим родитељима, породици и пријатељима, да нас прати срећа и да се поштујемо и цијенимо гдје год били и шта год радили“, каже Дејан.

Kада нове пјесме заживе код публике, жеља му је да крене са наступима у Српској и региону и том приликом жели дати све од себе, представити се у најбољем свјетлу као умјетник и као човјек.

„Треба још доста коцкица да се посложи, али уз вриједан труд и рад, наравно мало среће и пуно љубави према томе, не сумњам да ћу остварити свој циљ“, каже Дејан.

Он је основну школу завршио у Српцу а средњу школу је похађао у Бањалуци и једну годину у Српцу. Упоредо са бављењем музиком ради у дому за стара лица гдје се брине о старим и немоћним људима.

Погледајте спот за Дејанову пјесму Ниси ту:

 

 

Comments are closed.