У Српцу још четири особе заражене вирусом корона
16. априла, 2021.
Разбој Љевчански на мапи бициклистичке трке Београд-Бања Лука 25. априла
16. априла, 2021.

Српчанима подијељен бесплатан кромпир

Удружење повртара Републике Српске, у сарадњи са повртарима општине Србац, данас је у Српцу организовало акцију подјеле око пет тона кромпира, пакованих у врећице од по 10 килограма, од чега је једна тона одвезена у Дјечији вртић “Наша радост“ Србац, док су остале количине подијељене грађанима.

Члан удружења Радојица Видовић каже да су у оквиру акције „Наше мало неком значи много“ грађанима и установама у Бањалуци, Градишци и Лакташима подијелили конзумни кромпир и додаје да настављају са истом акцијом и на подручју општине Србац, јер желе да помогну свим заинтересованим грађанима, без обзира да ли су запослени или не, али и да на овај начин укажу на значај узгоја и куповине домаћих производа.

„Ово је хуманитарна акција Удружења повртара Републике Српске у оквиру које грађанима бесплатно дијелимо кромпир, а одређену количину смо намијенили установама које имају своју кухињу. Данас смо кромпир довезли у србачки вртић, након чега ће на пункту код Водовода бити дијељен грађанима. Уколико интересовање грађана буде велико, спремни смо да ову акцију поновимо”, каже Видовић.

Додаје да је боље да се кромпир подијели грађанима, него да се даје у бесцијење и на тај начин обара цијена овог поврћа на тржишту.

Директорица вртића Дијана Миланковић захвалила се на донацији и лијепом гесту, истакавши да у вртићу воде рачуна о исхрани дјеце, па ће им због тога домаћи кромпир добро доћи.

„Овај гест нам много значи поготово због тога што у нашој установи водимо рачуна да дјеца имају здраве оброке, а домаће поврће то свакако јесте”, рекла је Миланковић.

 

Comments are closed.