Завршене свечаности србачког вртића, испраћени мали матуранти
28. јуна, 2021.
Због великих врућина измјењено радно вријеме салона Удружења жена Србац
28. јуна, 2021.

Српчани успјешни на тракторијади у Витасовцима код Новог Града

Група Српчана која редовно учествује на тракторијадама, како у Српцу тако и у другим општинама и градовима, била је успјешна на првој тракторијади – Kладаријади, која је у недјељу 27. јуна одржана у Витасовцима код Новог Града.

Манифестација је окупила 23 трактора који су се такмичили у вучи клада у три категорије, а три признања отишла су у руке србачким представницима који су били најбројнији међу посјетиоцима овог догађаја.

У супер тешкој категорији Милош Вишић освојио је прво мјесто, док је Славиша Пекез био први а Синиша Ракић трећи у тешкој категорији.

„Учествовали смо са три трактора, али је већа група нас из србачке општине, који волимо тракторијаде, ишла у пратњи да бодри наше представнике. Својим доласком дали смо подршку организаторима у првој манифестацији овакве врсте у њиховом селу и вјерујемо да ће наредне године бити још масовнија, уколико то дозволи епидемиолошка ситуација“, рекао је један од организатора србачке тракторијаде, Александар Њежић.

Према његовим ријечима, још увијек је неизвјесно да ли ће ове године бити организована традиционална тракторијада која се одржава у Повеличу.

„Ова манифестација је требала бити одржана 27. марта али смо је одгодили због пандемије. Тренутно је дозвољено окупљање на јавним мјестима до 120 људи а код нас сваке године узме учешће око 200 трактора, уз више стотина посјетилаца, тако да тренутно немамо услова да је одржимо. Да ли ће накнадно бити могућности за то, још ћемо видјети“, рекао је Њежић.

 

Comments are closed.