Живко Влајнић побједник Петровданског купа у гађању покретних мета
12. јула, 2021.
Изграђена кућа за Фикрета Бакоњића из Kобаша
13. јула, 2021.

Делегације Општине Србац и РК „Жабац“ присуствовале Дринској регати у Љубовији

Трочлана делегација Општине Србац на челу са начелником Одјељења за општу управу Душком Митрићем путовала је протеклог викенда на Дринску регату у братску општину Љубовија са којом је 1975. године потписана Повеља о братимљењу.

Србачка делегација је присуствовала пријему код предсједника општине Љубовија Милана Јовановића и предсједника Скупштине општине Горана Јосиповића.

“Приређен нам је срдачан дочек и изражена обострана жеља за продубљењем братских односа, нарочито на културно-спортском плану, а у складу са могућностима и у области привреде. Уколико епидемиолошка ситуација дозволи, у плану је долазак делегације из Љубовије на свечаности поводом крсне славе и Дана општине Србац”, рекао је начелник Одјељења за општу управу Душко Митрић.

На манифестацији Дринска регата учествовало је и 14 чланова и симпатизера Ронилачког клуба “Жабац“ из Српца. Регата је окупила посјетиоце из разних дијелова Србије, Републике Српске, Црне Горе и иностранства. Организатори су се потрудили да све протекне у најбољем реду како ваља, а весела и задовољна лица учесника најбоље потврђују колико људи воле дружења овакве врсте.

„Ово нам је 14. учешће у регати и нисмо учествовали само прошле године јер због пандемије регата није ни одржана. Дружење и манифестација су прошли уз лијепо вријеме и уз много музике и весеља. Регата је кренула из села Рогачица код Бајине Баште и вожена је више од 40 километара, а дуж читаве трасе учесници су имали поздраве и подршку од људи са обје обале Дрине“, рекао је предсједник РК “Жабац“, Милорад Лепир.

“Жабац“ је ове године одвео 14 учесника на регату а братска општина Љубовија је изашла у сусрет обезбиједивши једним дијелом смјештај за учеснике и пловило са којим су учествовали.

“Нисмо имали никаквих проблема, врло добро смо се дружили и на најљепши начин представили нашу општину“, рекао је Лепир.

Најмлађи и најстарији учесник из Српца су били 12-годишњи Страхиња Јовић и његов дјед Богдан који има преко 70 година.

„Обојица су први пут учествовали на регати, добро су се уклопили и снашли на води и пуни позитивних утисака вратили се кући“, истиче Лепир и додаје да су ове године у екипи имали пет момака који су први пут били на регати и који су у повратку изјавили да желе учествовати и даље.

 

Comments are closed.