Полазници вртића посјетили основну школу у Српцу
22. маја, 2019.
Стигла помоћ за борачке категорије погођене поплавама
23. маја, 2019.

Српчани освојили три награде на тракторијади у Пољској

Седмочлана екипа из Српца учествовала је протеклог викенда на тракторијади која је одржана у пољском граду Грзибно и освојила три награде.

Зоран Стијаковић заузео је прво мјесто на такмичењу у пуштању прикључка на 50 центиметара од земље и треће мјесто на такмичењу у вожњи тракторске косилице између чуњева.

Награду је освојио и Александар Сулема који се пласирао на треће мјесто на такмичењу у преношењу палета виљушкаром са једног на друго мјесто.

Поред њих двојице, у Пољску су још путовали и Александар Њежић, Славољуб Божић, Горан Малбашић, Зоран Стијаковић, Зоран Малић и Љубиша Цвијић.

“Били смо изванредно дочекани на овој манифестацији а домаћини су били веома љубазни и гостопримљиви. Имали смо од њих бесплатан смјештај, храну и пиће. Водили су нас у обилазак града а присуствовали смо и дефилеу старих трактора. Све је било одлично организовано а дошло је и доста људи из других земаља. Добили смо обећање да ће нам узвратити долазак на нашу тракторијаду”, рекао је Александар Њежић.

Ово је још један у низу успјеха Српчана на манифестацијама овакве врсте након што је крајем априла осмочлана екипа из наше општине освојила четири награде на тракторијади у Доњој Слатини.

Тада је Горан Малбашић освојио прво мјесто на такмичењу у полигонској вожњи приколице док је Зоран Стијаковић тријумфовао на такмичењу у навлачењу трактора до 70 коњских снага. Дарко Стијаковић је био први у трци дјечијих тракторчића а Александар Њежић трећи у категорији обртања тракторске гуме.

Друга србачка тракторијада одржана је 10. марта ове године на аеродромској писти у Повеличу а учешће је тада узело преко стотину трактора из Српца и околних општина.

 

Comments are closed.