На помолу побољшање права пензионера у Српцу и Републици Српској
30. априла, 2019.
Делегација Општине Србац и Борачке организације одала почаст страдалим Србима из западне Славоније
1. маја, 2019.

Српчани освојили четири награде на другој слатинској тракторијади

Екипа од осам учесника из Српца учествовала је протеклог викенда у другој по реду тракторијади „Доња Слатина 2019“ и освојила чак четири награде, од чега три пехара за освојена прва мјеста.

Најбољи на такмичењу у полигонској вожњи приколице био је Горан Малбашић док је Зоран Стијаковић тријумфовао у навлачењу трактора до 70 коњских снага а Дарко Стијаковић у трци дјечијих тракторчића. Треће мјесто у категорији обртања тракторске гуме заузео је Александар Њежић.

„Учествовали смо на манифестацији са два трактора и остварили смо изузетан резултат у свим такмичарским дисциплинама. Упознали смо и неке учеснике из Пољске који су нас позвали да 16. маја будемо гости на њиховој тракторијади“, рекао је Александар Њежић који је један од организатора србачке тракторијаде.

Тракторијада у Доњој Слатини код Шамца окупила је око 100 трактора из Шамца, Брчког, Бијељине, Српца, Орашја, Градачца, Грачанице и других општина, а поред бројних такмичења организован је и сајамски дио гдје је поред трактора представљена и нова пољопривредна механизација прикључних машина.

Организатори манифестације били су Општина Шамац, Ауто-мото савез РС и Агенција за безбједност саобраћаја РС као и фирма Газпром доо са својим програмом моторних уља.

Чланице Удружења жена из Горње, Доње, Средње Слатине и Брвника су на штандовима за посјетиоце припремиле традиционална јела за све присутне а у културно-забавном дијелу учествовали су чланови СПKД „Просвјета“ – секција из Средње Слатине.

 

 

Comments are closed.