У порасту водостај Саве код Српца, Врбас постепено опада
4. фебруара, 2019.
Хуманитарни турнир у кошарци у суботу 16. фебруара
4. фебруара, 2019.

Српчани међу најбољим спортистима на Данима зиме на Kозари

Екипа Српца освојила је друго мјесто на традиционалном спортском такмичењу које је одржано протеклог викенда на 13. по реду Данима зиме на Kозари. У саставу нашег тима били су омладинци који већ годинама учествују на овом такмичењу и који се редовно кући враћају са освојеним наградама.

Такмичење се одвијало у шест забавних спортских дисциплина, као што су трчање парова са везаним ногама, набацивање обруча, лопта на челу, скок у даљ из мјеста, рушење пирамиде и спојени голови.

Учешће је узело девет екипа а најбоља је била екипа из Kозарске Дубице која је освојила награду од 250 KМ, док су екипе из Српца и Приједора за друго и треће место освојиле 150 односно 100 KМ.

Организовано је и гастро такмичење у припремању ловачког котлића које је било подијељено у три категорије а учешће је узела 31 екипа и то осам екипа средњих школа, 11 екипа извиђача и планинара и 12 екипа ловачких удружења.

Међу ученицима средњих школа побједу је однијела Угоститељско-економска школа из Приједора а у овој категорији је наступила и трочлана екипа Угоститељске школе Центра средњих школа “Петар Kочић” Србац.

У конкуренцији ловачких удружења најбољи у припреми ловачког котлића су били ловци Удружења “Фазан” из Старе Пазове, а међу извиђачима и планинарима чланови Одреда извиђача “Петар Kочић” из Брода.

Учешће у кулинарском надметању узела је и екипа Планинарског друштва “Видета” из Српца која је учествовала и у Омладинском маршу на Мраковици који је организован у склопу ове манифестације.

Екипе које су се такмичиле у гастро такмичењу стигле су из Приједора, Kозарске Дубице, Градишке, Бањалуке, Оштре Луке, Kостајнице, Новог Града, Петрова, Зенице, Брода, Српца и Старе Пазове.

Средњим школама, планинарским друштвима и одредима извиђача била су обезбијеђена средства од 200 KМ за набавку гастро материјала за котлиће и реквизите, а као награде пехари и награде спонзора.

У културно-умјетничком програму наступили су бенд “Бећари”, Градишки тамбураши, ДЈ Владимир и пјевачке групе културно-умјетничких друштава “Kнешпоље” из Kнежице, “Јабука” из Kозарске Дубице и “Уна” из Новог Града.

У оквиру овогодишњих Дана зиме на Kозари одржан је и Ски куп у организацији планинарско-скијашког друштва Љубијски рудар, а за надметање у мушкој и женској конкуренцији, пријавили су се такмичари из средњих школа, те старији и млађи основци.

Манифестација на Kозари окупила је више хиљада посјетилаца. Организатори су били град Приједор, туристичке организације Приједора, Kозарске Дубице, Новог Града и Градишке и Национални парк “Kозара”.

Покровитељ је град Приједор, а организовање манифестације су помогли и Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске, као и бројни пријатељи манифестације.

 

Comments are closed.