Одстријељен шакал у близини србачког вртића
3. фебруара, 2020.
Извору и ове године сваког мјесеца по 200 KМ од привредника Драгана Татомира
4. фебруара, 2020.

Српчани и ове године припремали кулинарске специјалитете на Мраковици

Учешће на 14. привредно-туристичкој манифестацији “Дани зиме на Kозари”, која је протеклог викенда одржана на Мраковици, узело је и 25 чланова Планинарског друштва ”Видета” из Српца.

Манифестација је окупила више хиљада љубитеља природе, гастрономије и спорта. Првог дана су рекреативци учествовали у традиционалном планинарском Омладинском маршу а другог дана су се надметали у гастро вјештинама.

Српчани су припремили један од највећих котлића, запремине 40 литара, и подијелили око 100 порција чорбе. Главни кувар је био Сретен Шешић који је био капитен екипе.

У гастро такмичењу укупно је учествовала 31 екипа – шест екипа средњих школа, 14 екипа извиђача и планинара, те 11 екипа ловачких удружења.

Прво мјесто на такмичењу ученика средњих школа освојили су средњошколци из Новог Града, друго ученици Средње стручне и техничке школе из Градишке а треће екипа из Приједора.

Међу извиђачима и планинарима најбољи кувари су били чланови Планинарског друштва ”Kлековача” из Приједора. Друго је било ПД ”Бобан” из Масловара а треће ПД ”Петар Kочић” из Брода.

У конкуренцији ловачких удружења, најбољи гулаш направили су ловци Удружења ”Дрвар” из Дрвара, док су друго и треће мјесто освојили чланови удружења ”Фазан” из Старе Пазове и ”Љубија” из Љубије.

Такмичари су стигли из Приједора, Kозарске Дубице, Градишке, Бањалуке, Лакташа, Оштре Луке, Kостајнице, Новог Града, Српца, Петрова, Дрвара, Зенице, Масловара, Брода, Бијељине, Дервенте и Старе Пазове.

У спортским такмичењима најбоља је била екипа из Kозарске Дубице, док је екипама из Приједора и Лакташа припало друго и треће место.

Укупно је било пријављено девет екипа, а такмичење се одвијало у шест забавних спортских дисциплина, као што су трчање парова са везаним ногама, набацивање обруча, ношење лопте на челу, скок у даљ из мјеста, рушење пирамиде и спојени голови.

У културно-умјетничком програму наступили су бенд ”Бећари” и ди-џеј Владимир из Приједора, бенд ”Савска ада” из Градишке и етно група ”Јабука” из Kозарске Дубице.

Организатори манифестације били су град Приједор, Туристичка организација града Приједора и Национални парк Kозара, а суорганизатори су Туристичке организације Градишка, Нови Град и Kозарска Дубица.

 

Comments are closed.