Укинута кућна изолација за грађане који уђу у Републику Српску
20. маја, 2020.
Бесповратна средства за ублажавање посљедица ЦОВИД-19 на пољопривредно-прехрамбени сектор
21. маја, 2020.

Средњу школу у Српцу ове године завршава 129 матураната

У Центру средњих школа “Петар Kочић“ Србац јуче је завршена настава за 129 матуранта. Ово је 56. генерација ученика коју испраћа србачки средњошколски центар.

Директор школе Миленко Живанић рекао је да је настава за матуранте завршена јуче, 19. маја, а наредних дана чекају их обавезе око полагања завршних испита.

“До 28. маја, матуранти треба да електронски доставе матурске радове на мејл адресе својих ментора, на основу чега ће бити испуњене пријаве за полагање самих испита. Истог дана је пријављивање поправних испита, уколико буде ученика са недовољном закључном оцјеном. Писање писменог рада из српског језика заказано је за 1. јун у 14 часова. Радове ће ученици слати мејлом на адресу школе, а резултати ће бити објављени 4. јуна“, рекао је Живанић.

Он додаје да ће ове године полагање изборног предмета такође бити писменим путем и то 8. јуна у 13 часова. Додјела дипломе је планирана до 20. јуна, али је због епидемиолошке ситуације неизвјесно да ли ће постојати могућност за организовање свечаности.

Због епидемије вируса корона, матуранти ове године неће прославити матурско вече.

Ове године планиран је упис 120 ученика у пет одјељења у школској 2020/2021. години. Имајући у виду да основну школу завршава 145 ученика, у управи средњошколског центра се надају да ће план бити испуњен.

Comments are closed.