Завршена реконструкција трибинe стадиона за мале спортове у Српцу
28. јула, 2020.
Шест нових случајева вируса корона у Српцу
29. јула, 2020.

Срђан Михајловић из Повелича остварио добар пласман на тркачком такмичењу на Јахорини

Иако још увијек није најпопуларнији облик рекреације, трејл трчање има све више поборника међу младима у нашој општини који се због тога радије одлучују за природну стазу која комбинује трчање и планинарење, умјесто за бетон и асфалт.

Један од њих је Срђан Михајловић (21) из Повелича који се рекреативно бави овим спортом а у посљедње вријеме наступа и на такмичењима гдје биљежи солидне резултате.

Једно од њих је недавно завршени „Јахорина Ултра Трејл 2020“ на којем је Срђан успио да се пласира на 21. мјесто у конкуренцији 150 учесника из 10 земаља. Трка се одвијала на четири стазе, почевши од мини стазе у дужини од 14 километара, па све до ултрамаратона у дужини од 88 километара, а Срђан је узео учешће на макси стази дугој 49 километара.

„Били су тешки временски услови и киша нас је пратила скоро половину трке. У једном моменту повриједио сам кољено тако да сам скоро 35 километара морао само ходати. Укупно сам боравио на стази око седам часова а лимит трке је био 16 часова“, рекао је Срђан.

Он додаје да се за учешће на овој спортској манифестацији на Јахорини одлучио јер је боравио у посјети Требевићу и Јахорини и тада је чуо за одржавање трке.

„Свидјеле су ми се стазе и уопште околина гдје се трка одржава. Kако код нас није било прилика за дуже трке и компликованије од полумаратона, одлучио сам да се тестирам и пријавим за нешто захтјевнију трку“, каже Срђан.

Да је веома озбиљно приступио овом спорту свједочи податак да трчи већ пет година и до сада је учествовао на осам полумаратона у Бањалуци и Градишци.

„Планирам с временом ићи на дуже трке и волио бих када бих добио подршку у нашој заједници. У мом окружењу нема трејл клубова а тренутно немам ни спонзора јер још увијек немам значајније резултате иза себе. За сада сам сносим све трошкове и самостално тренирам“, каже Срђан.

Поред трчања, ангажован је и као фудбалски судија а запослен је у погону фирме „Дрвопродекс“ у Пријебљезима.

 

Comments are closed.