ФУГ „Мотајички вук“ прославио крсну славу Илиндан
3. августа, 2021.
Чланови удружења Извор на седмодневном љетовању у Игалу
4. августа, 2021.

„Србачко коло“ заиграће у суботу 7. августа у порти храма Васкрсења Господњег

Српско културно-умјетничко друштво „Бели анђео“ из Српца организује у суботу 7. августа манифестацију „Србачко коло“ која ће се одржати у порти храма Васкрсења Господњег у Српцу са почетком у 20 часова.

На концерту ће наступити двије групе СKУД-а „Бели анђео“ и други гости из наше и сусједних општина, и то: АНИП „Младост“ Залужани и АНИ „Лијевче“ Разбој, а најављен је и долазак чланова KУД „Славко Мандић“ из Лакташа.

Наступиће и србачки свештеници који ће отпјевати неколико пјесама о Kосову.

Фолклораши из Белог анђела за ову прилику припремили су двије нове кореографије, Игре из Лесковца и Игре из Шумадије, које ће премијерно представити публици.

Чланови овог друштва прије неколико дана наступили су на традиционалном дружењу Лепеничана а недавно су се вратили и са међународног фестивала фолклора одржаног у Црној Гори.

„Радило се о Ђерам Монтенегро фолк фесту, који је одржан у Сутомору, са кога носимо само лијепе утиске. У септембру планирамо одлазак у Мали Зворник са секцијом ветерана и у околину Руме са дјечијим саставом“, рекла је предсједница друштва Жељка Мрђа.

 

Comments are closed.