Због кише радови на водоводној мрежи одгођени за недјељу
2. маја, 2020.
Списак правних лица и предузетника којима је забрањен рад у марту
4. маја, 2020.

Србачки вртић почео са радом

Након мјесец и по дана прекида,  у циљу превенције ширења вируса корона, данас је почео са радом Дјечији вртић “Наша радост” у Српцу у којем је тренутно смјештено 20 малишана.

Директорица вртића Дијана Миланковић рекла је да су се доношењем релаксирајућих мјера од стране Републичког штаба за ванредне ситуације стекли услови за отварање ове предшколске установе и додала да су обављене неопходне припреме у смислу дезинфекције и дератизације вртића.

“Овим заштитним мјерама обухватили смо све просторије вртића а радили смо и дезинфекцију играчака. У томе су поред овлаштених стручњака учествовали и сви запослени радници”, рекла је Миланковић.

Она је додала да су малишани подијељени у седам група по троје дјеце, како би се на тај начин испоштовале мјере које подразумијевају забрану окупљања више од три особе у групи.

“Приликом пријема дјеце у вртић мјери им се тјелесна температура на улазу, након чега их васпитачи распоређују у групе. На исти начин мјериће се температура и родитељима који буду долазили по дјецу. Морам похвалити малишане који су веома савјесни и одговорни и поштују све оно што им кажемо”, додала је Миланковић.

Она је изразила наду да ће се у наредним седмицама број дјеце постепено повећавати, чему би требале допринијети и будуће мјере релаксације које буду усвојене од стране Републичког штаба за ванредне ситуације.

Comments are closed.