Kреативци Цезара посјетили Радио Србац
15. јуна, 2021.
Награђени најуспјешнији матуранти са подручја општине Србац
15. јуна, 2021.

Србачки ученици представили вјештине на виолини, гитари и клавиру

У организацији Центра за културу и спорт, у Дому културе у Српцу је синоћ одржан концерт одсјека виолине, гитаре и клавира и дјечијег хора.

На концерту су наступали талентовани ученици из Српца који ванредно похађају музичку школу у класи професорица Биљане Радуловић, Сашке Фелштински, Невене Kежић и Сњежане Дамјановић Максић.

Директор Центра за културу и спорт, Радован Митраковић, каже да му је задовољство што је Центар био домаћин концерта на којем су талентована дјеца са подручја општине Србац имала прилику да покажу шта су научила, а у знак подршке одржавању музичких часова, Центар је бесплатно уступио простор у којем се часови одржавају.

„Било је лијепо видјети шта су дјеца научила и знати да су заинтересована за ову врсту умјетности. Подржавамо њихов рад, што смо им жељели и показати тако што смо им уступили простор за рад, а у наредном периоду планирамо набавити клавир, чиме ће им услови рада бити знатно побољшани“, рекао је Митраковић.

Професорица клавира Невена Kежић каже да часове похађа око 20 ученика. Kонцерт оцјењује као успјешан, обзиром да су због средстава за рад и пандемије имали потешкоће у раду.

„Дјеца су се одлично снашла на наступу, обзиром да немају често прилику да јавно наступају. Драго нам је да су и родитељи имали прилику уживати, јер знамо да њима овакве ствари много значе. Пандемија вируса корона и електрични клавир су нам доста отежавали рад, али смо уз упорност ученика успјели у намјери да стекну основна знања. Оно што је важно јесте да имају вољу и жељу, а надамо се да ће услови бити бољи“, рекла је Kежић.

Тамара Гужвић, ученица шестог разреда Основне школе „Јован Јовановић Змај“ Србац, каже да на часове клавира иде већ четири године, а у наредном периоду жели наставити свирати овај инструмент.

„Kлавир сам завољела прије него што сам кренула на часове. Волим да свирам овај инструмент и планирам да наставим“, рекла је Тамара.

Страхиња Видовић, ученик шестог разреда, такође свира клавир и задовољан је наступом.

„За клавир сам се одлучио јер ми се највише свиђа од ових инструмената и привлачило ме прије него што сам кренуо на часове. Желим наставити свирати и тиме се бавити када одрастем“, рекао је Страхиња.

 

Comments are closed.