Општинска лига: Једанаест погодака Братства из Повелича против Полета
13. маја, 2019.
Подручна лига Градишка: Млади Kрајишник декласирао Поткозарје
14. маја, 2019.

Србачки средњошколци стварају боље услове за рад школе

Пилот пројекат Министарства породице, омладине и спорта који је почео са реализацијом у Српцу омогућиће србачким средњошколцима да се активно укључе у друштвени живот наше општине, а волонтерска акција коју ће организовати до краја мјесеца имаће позитиван утицај на рад њихове школе.

Ово је закључак са друге радионице која је одржана у понедјељак 13. маја у Центру средњих школа “Петар Kочић” у оквиру пројекта ,,Едукативне радионице у средњим школама Републике Српске” кога министарство проводи са вршњачким едукаторима, оспособљеним од стране Волонтерског сервиса Републике Српске.

Едукацију су проводиле Тања Шњегота и Сузана Шарић из удружења грађана “Ц.Е.З.А.Р.” које су са средњошколцима развијале бројне идеје, а најбоља од њих ће бити финансијски подржана од стране министарства већ у овом мјесецу.

Kроз овај пројекат средњошколци се упознају са могућностима стицања нових знања и вјештина и квалитетнијег провођења слободног времена. Циљ је да се што већи број ученика информише о могућностима и користима које могу имати од волонтерских активности и активног учешћа у друштву.

У току је дефинисање детаља и договор са управом школе о најбољој идеји, која ће бити реализована као волонтерска акција, а очекује се и долазак министрице Соње Давидовић на завршни догађај.

Прва радионица одржана је почетком априла када су ученици упознати са основним појмом и значајем волонтирања, те са врстама и бенефитима волонтирања.

План је да се ова обука одржи и у осталим средњим школама у Републици Српској гдје ће ученици који буду укључени у пројекат такође учествовати у серији од двије двочасовне радионице.

 

 

Comments are closed.