Видета на традиционалним планинарским сусретима у Kључу
15. маја, 2019.
Врбас у опадању а Сава све више пријети, поплављено 7 кућа а угрожено преко 50 домаћинстава
15. маја, 2019.

Србачки средњошколци бриљирали на републичким такмичењима

Директор Центра средњих школа ,,Петар Kочић“ Србац Миленко Живанић уприличио је у уторак 14. маја пријем за ученице које су недавно оствариле запажене резултате на регионалним и републичким такмичењима и за њихове менторе.

Ученица четвртог разреда економских техничара Наташа Савић освојила је прво мјесто а Исидора Бркић четврто на републичком такмичењу из монетарне економије и банкарства – модул финансијско тржиште, које је одржано прошлог викенда у Бањалуци. Њихов ментор је била професорица Лела Бакић.

Директор Живанић је похвалио ученице и професорицу, те истакао да се нада да ће србачки ученици, уз помоћ просвјетних радника, и у наредном периоду остваривати што боље резултате.

,,Задовољство ми је што имам на основу чега да похвалим србачке ученике и просвјетне раднике који су још једном показали да се труд и рад препознају и бивају награђени. Надам се да ће оваквих резултата бити још, те да ће то бити подстрек и другим ђацима да постижу што боље резултате, јер наша дјеца то могу. Овим путем, упућујем честитке ученицама и професорици“, изјавио је директор Живанић који је ученицама на поклон уручио вриједне књиге.

Професорица Лела Бакић каже да 35 година ради у просвјети, а оно што истиче у својој дугогодишњој каријери су успјеси њених ученика, са којима вриједно ради и даје им изузетну и несебичну подршку.

,,Такмичења су један од важних аспеката образовања, јер ученици тако могу да сагледају какво је њихово знање у односу на ученике других школа, а уједно и професори могу да се рангирају по успјесима и резултатима. Од 2015. године србачки ученици којима предајем освојили су пет првих и два друга мјеста на такмичењима из монетарне економије, а добри резултати су постигнути и на такмичењима из књиговодства“, каже професорица Бакић и додаје да су успјеси ученика економских техничара аргумент који доказује да ова школа треба да остане, а не да се укине, као што је предлагано.

Наташа и Исидора кажу да су задовољне пласманом и истог су мишљења да је одлазак на такмичење једно позитивно искуство.

,,Драго ми је што сам имала прилику да учествујем на овом такмичењу и што сам нашој школи донијела још једно признање. Моја залуга је уједно и заслуга професорице Леле, јер ме она припремала и помогла ми да стекнем знање које је било услов за освајање првог мјеста“ , изјавила је Наташа.

Осим ученица које су се добро пласирале на такмичењу, пријему су присуствовале ученица другог разреда гимназије Надежда Гаврић, која је на републичком такмичењу из историје освојила седмо мјесто и њена професорица Силвана Новаковић.

Знак пажње приређен је и женској фудбалској екипи Центра средњих школа ,,Петар Kочић“, која је под вођством професора Дражена Драгосављевића освојила треће мјесто на републичком такмичењу у малом фудбалу. Најбољи играч била је Андреа Ивановић, ученица четвртог разреда гимназије која је остварила девет погодака.

Андреа каже да љубав према фудбалу гаји још из периода дјетињства и додаје да је обрадована што има прилику да тренира омиљени спорт. Истиче да јој више значе екипни успјеси, него лични. На коментаре да је фудбал спорт за мушкарце, Андреа одговара да спортове и остало не треба дијелити на мушке и женске, већ да свако треба да се бави оним што воли и за шта је талентован.

Ученицима који су на такмичењима постигли добре резултате, пригодна признања ће бити уручена на свечаности поводом додјеле диплома.

 

Comments are closed.