Педесет добровољаца даровало крв на данашњој акцији у Српцу
15. априла, 2019.
Општинска лига: Црни врх усамљен на врху табеле, побједе ОФK Ножичког и Црвене земље
16. априла, 2019.

Србачки школски хор четврти на регионалном такмичењу

На регионалном такмичењу школских хрова приједорске регије које је у суботу 13. априла одржано у Основној школи „Никола Тесла“ у Прњавору, школски хор ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Српца заузео је четврто мјесто.

Од пријављених шест хорова, на такмичењу је учествовало њих пет који су стигли из Градишке, Лакташа, Српца, Шибовске и Прњавора а учешће је узело око 200 такмичара.

Све екипе су биле добро припремљене и показале квалитет, тако да је трочлани жири из Средње музичке школе ,,Kонстантин Бабић“ имао веома тежак задатак. За најбоље школске хорове изабрани су: ОШ ,,Младен Стојановић“ Лакташи, ОШ ,,Никола Тесла“ Прњавор и ОШ ,,Петар Kочић“ Шибовска. Најбољи хорови остварили су пласман на републичко такмичење које ће бити одржано 14. маја 2019. године у Банском двору у Бањалуци.

Ово је био први наступ школског хора из Српца, предвођеног наставницом Јеленом Kресојевић, на регионалном такмичењу, а у пратњи су били и чланови фотографске и новинарске секције србачке школе.

Основци из Српца претходно су били најбољи на општинском такмичењу које је одржано у холу ОШ „Јован Јовановић Змај“ а на којем су још учествовали и хорови ОШ „Доситеј Обрадовић“ Разбој и ОШ „Вук Kараџић“ Ситнеши.

Директор школе Славко Драгосављевић честитао је нашим ђацима на оствареном наступу и залагању и додао да је ово надметање одржано по први пут након дугогодишње паузе јер је Републички педагошки завод прошле године у календар такмичења уврстио и такмичење хорова основних школа.

 

 

Comments are closed.