Министар Наталија Тривић у посјети Српцу: Најављена подршка пројектима културе и образовања
11. фебруара, 2019.
Слога се захуктава за наставак првенства, стигла три појачања
12. фебруара, 2019.

Србачки првачићи кроз игру и пјесму прославили првих 100 дана школе

Основна школа “Јован Јовановић Змај” из Српца данас је организовала традиционалну манифестацију “Сто дана ђака првака” на којој су мали првачићи кроз игру, пјесму и рецитацију показали својим учитељима и родитељима шта су све научили у својим првим школским данима.

У школску 2018/19. годину уписан је 91 првачић, од чега је њих 56 разврстано у три одјељења у централној школи у Српцу а остали похађају подручне школе. 

Предвођени својим учитељицама Мајом Босанчић, Дијаном Илић и Дијаном Будимчић, србачки првачићи су презентовали своје знање и вјештине које су стекли у три основне области: Моја околина, Говор, изражавање, стварање и физичко васпитање и Ритмика и музика.

Манифестација је протекла у веселом расположењу а окончана је пјесмом “Кад си срећан” коју су заједнички отпјевали сви малишани.

Директор школе Славко Драгосављевић рекао је да је на овај начин настављена успјешна традиција из претходних година.

“Ово је одлична прилика да наши ђаци покажу шта су до сада научили у школским клупама и евидентан је њихов напредак у ова три мјесеца а нарочито жеља да уче и стичу нова знања из свих друштвених области”, рекао је Драгосављевић.

У холу школе приређена је и изложба ликовних радова које су урадили србачки првачићи, а многи од њих показали су да посједују таленат за ову врсту умјетности.

Више фотографија са данашње манифестације можете погледати у фејсбук групи SRBAC-RS.COM.

 

 

Comments are closed.