Бардачка колонија пред Српчанима: Одржано предавање и изложено неколико завршених радова
26. јуна, 2019.
Најмлађи Српчани испунили градски трг: Одржана десета Kонференција беба
26. јуна, 2019.

Србачки полицајци едуковали грађане о штетностима и посљедицама конзумирања дрога

Полицијска станица Србац, данас је обиљежила Међународни дан борбе против злоупотребе и кријумчарења дрога са циљем да се јавност упозори на све штетности и посљедице које настају конзумирањем наркотика. Овогодишња акција се реализује под слоганом ,,Одупри се виртуелним изазовима“ а носилац кампање је МУП Републике Српске.

Тим поводом, полицијски службеници данас су у центру града дијелили промотивни материјал који садржи основне информације о најчешће употребљаваним дрогама и њиховом штетном дјеловању на човјеков организам, начинима правовременог препознавања почетних симптома код лица која конзумирају дрогу, те друге корисне информације.

,,Понекад је веома тешко, нарочито на почетку, препознати симптоме злоупотребе психоактивних супстанци, а понекад се то и не жели, нарочито од стране родитеља, те апелујемо родитељима и другим грађанима да помогну младим особама да се ослободе зависности, прије него што настану трајне посљедице на здравље, личност и укупан положај особе, која је тек закорачила у живот. Апелујемо на све грађане да евентуална сазнања о злоупотреби опојних дрога пријаве полицијским службеницима, како би заједничком снагама заштитили животе младих“, рекао је Далибор Николић, замјеник командира Полицијске станице Србац.

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске открили су у првих пет мјесеци ове године 406 случајева злоупотребе дроге и заплијенили више од 340 килограма наркотика.

Из МУП-а Српске је саопштено да су полицијски службеници у овом периоду открили 102 кривична дјела и 304 прекршаја из ове области.

Полицијски службеници свакодневно, у оквиру својих редовних послова и задатака, предузимају превентивне и репресивне мјере које се тичу евидентирања и санкционисања кривичних дјела и прекршаја из ове области, а континуирано се одржавају предавања ученицима основних и средњих школа о штетности конзумирања дроге.

 

 

Comments are closed.