Хуманитарни турнир у баскету за Kристијана Тадића
11. фебруара, 2020.
Србачка основна школа обновила намјештај
12. фебруара, 2020.

Србачки основци прославили првих сто дана школовања

У Основној школи ,,Јован Јовановић Змај“ у Српцу данас је одржана приредба којом су ученици првог разреда обиљежили 100 дана од почетка школовања и показали шта су за то вријеме научили уз помоћ својих учитељица Дејане Љубојевић, Драгане Бобић и Данијеле Божић.

Својим родитељима и просвјетним радницима ученици су се представили рецитацијом, игром и пјесмом, а била је постављена и изложба ликовних радова. Ђаци прваци су показали стечено знање и вјештине из три области: Моја околина, Говор, изражавање, стварање и физичко васпитање и Ритмика и музика.

Директор школе Славко Драгосављевић каже да се ова приредба у школи припрема са радошћу, јер су у питању најмлађи ученици који су на почетку једног новог раздобља живота.

,,На данашњој приредби, ученици првог разреда су показали шта су научили уз помоћ својих учитељица и на овај начин смо обиљежили мали јубилеј њиховог боравка у нашој установи. Уједно смо жељели да родитељима омогућимо да виде шта су њихова дјеца припремила, јер знамо да су поносни на њих и са радошћу долазе на њихове приредбе“, каже Драгосављевић и додаје да свим ђацима првацима жели успјех и срећу у животу и раду.

Ове године у први разред је уписано 100 ученика, од којих 74 у централну србачку школу. У подручним школама Ножичко и Kаоци уписано је по седам првачића, у Повеличу пет, Kобашу четири, Новој Веси два и у Старом Мартинцу један ђак првак.

 

Comments are closed.