Глишић стријелац у дебитантском наступу за Банантс
3. марта, 2019.
Потписивање уговора са стипендистима у суботу 9. марта
4. марта, 2019.

Србачки основци најбољи на такмичењу хорова и виолина

Да су ученици Основне школе „Јован Јовановић Змај“ из Српца изузетно талентовани за музику показали су у више наврата протеклих година освајајући награде на разним такмичењима а однедавно у овој установи дјелује школа виолине, клавира и гитаре у којој са ђацима раде реномирани музички стручњаци из Бањалуке.

Најновији у низу успјеха стигао је на првом школском такмичењу Музичке школе „Владо Милошевић“ из Бањалуке гдје су ученици нижих разреда србачке основне школе Лука Видовић и Марко Пејаковић освојили прву награду у дисциплини виолина док је Оља Миланковић у истој дисциплини и категорији освојила другу награду.

Основци из Српца показали су да су веома музикални и на општинском такмичењу школских хорова које је одржано у холу ОШ „Јован Јовановић Змај“. Школски хор из Српца освојио је прво мјесто испред хорова ОШ „Доситеј Обрадовић“ Разбој и ОШ „Вук Kараџић“ Ситнеши.

Хорове је оцјењивао трочлани стручни жири у саставу: Славица Шњегота, Јелена Kресојевић и Зоран Шевић.

Директор школе Славко Драгосављевић рекао је да је ово надметање одржано по први пут након дугогодишње паузе јер је Републички педагошки завод прошле године у календар такмичења уврстио и такмичење хорова основних школа.

„Честитам нашим распјеваним ђацима и њиховој наставници Јелени Kресојевић али и хоровима из Разбоја и Ситнеша који су такође показали да посједују квалитет. Упућујем искрене честитке и ђацима који су освјетлали образ наше школе на такмичењу виолиниста у Бањалуци и показали да се и у малим срединама квалитетно ради са музичким талентима“, рекао је Драгосављевић.

 

 

Comments are closed.