Избор најбољих спортиста општине Србац у 2018. год
10. децембра, 2018.
Иконостас у новом храму у Српцу заблистао у пуном сјају
3. јануара, 2019.

Србачки основци међу осам хиљада дјеце добили поклоне од Дједа Мраза

Ученици Основне школе „Јован Јовановић Змај“ из Српца, Гордана Малбашић, Сања Марковић, Алекса Пантелић, Марко Пејаковић и Лука Лепир, нашли су се на списку награђених у виду новогодишњих пакетића у склопу традиционалне новогодишње активности „Пишем писмо Дједу Мразу“ Пошта Српске.

Поклони су им достављени на кућну адресу. Ову новогодишњу активност, као и сваке године, подржало је Министарство просвјете и културе Републике Српске.

У писању писама, као и сваке године, учествовала су дјеца из вртића и нижих разреда основних школа, а на адресу Дједа Мраза пристигло је 8000 писама.

Одржавањем ове манифестације, Пошта успоставља јединствен начин “комуникације” између малишана и Дједа Мраза, те најмлађима омогућава остварење жеља. Писма која стижу на њихову адресу адресу, у већини случајева су сличног садржаја. Дјеца пишу да су била добра, обраћају се Дједа Мразу да им донесе поклоне, или брата и сестру. У писму се увијек нађе и цртеж на којем малишани цртају своју породицу, поклоне, па и самог Дједа Мраза. Kако ову акцију Поште Српске организују већ неколико година, у писмима се уз Дједа, појави и поштар, који је како пишу малишани, Дједов помоћник.

Новогодишња акција нема само едукативни карактер, већ Поште Српске на овај начин уљепшавају снове сваког дјетета, те омогућавају да најмлађи вјерују у постојање Дједа Мраза.

Текст и фотографије преузети су са интернет странице Основне школе „Јован Јовановић Змај“ Србац.

 

Comments are closed.