Рукометашице Српца тријумфом над Дервентом наставиле серију побједа
26. априла, 2019.
Завршен турнир “Kутија шибица”, побједник трећег дана Тепих сервис из Лакташа
27. априла, 2019.

Србачки основци боравили у петодневној посјети Дивчибарама

Ученици четвртог и петог разреда Основне школе “Јован Јовановић Змај” из Српца боравили су од 14. до 19. априла у Школи у природи на Дивчибарама у општини Ваљево у Србији.

Школа у природи реализована је по наставном плану и програму прописаном од стране Министарства просвјете и културе Републике Српске а обухватила је 131 ученика србачке школе и њихове наставнике.

Овакав облик рада има велике предности у односу на класичну, свакодневну наставу јер дјеца уче посматрајући, уочавајући и описујући промјене у природи. Заједнички боравак са групом вршњака може се сматрати малом “животном школом“ за свако дијете.

Првог дана ученици су боравили у посјети Тршићу и манастирском коплексу Троноша а други дан им је почео јутарњом гимнастиком. Организован је и обилазак Дивчибара, овог познатог туристичког мјеста на планини Маљен, које је препуно благих и таласастих брежуљака са богатим биљним и животињским свијетом и благом климом.

За малишане је уприличен и културно-забавни програм такмичарског карактера „Ја имам таленат“, а прослављен је и рођендан ученице четвртог два одјељења, Виолете Kусић.

Трећег дана одржане су забавне радионице и обилазак једног од врхова Дивчибара – Голубац, на 1044 метра надморске висине. Ученици су тако упознали живи свијет око себе обилазећи ливаде и стазе ове планинске љепотице, самостално откривајући природне вриједности. Kроз занимљиве едукативне и тимске игре ученици су на врло забаван начин стицали нова знања и развијали тимски дух.

У поподневним часовима организовано је такмичење у повлачењу конопца у којем су наши ученици и наставници наступали против екипе школе из Прокупља и однијели побједу а у предвечерје је приређен избор за најбољи фризерски салон и шиз фризуру, гдје су ученици једни другима креирали фризуре и добро се забавили.

Посљедњег дана боравка ученици су походили врхове Дивчибара, Kраљев сто на 1103 и Црни врх на 1098 метара надморске висине, а у вечерњим часовима организован је маскенбал.

У повратку кући, ученици и наставници посјетили су манастир Лелић, задужбину владике Николаја и његовог оца Драгомира Велимировића, а затим Етно село Станишићи у Бијељини, након чега су стигли у Србац у касним поподневним часовима.

Текст и фотографије преузети су са интернет странице Основне школе “Јован Јовановић Змај” Србац.

 

 

Comments are closed.