Министарство породице, омладине и спорта расписало јавни позив за суфинансирање спортских манифестација
27. фебруара, 2019.
Објављена коначна ранг листа стипендиста општине Србац
27. фебруара, 2019.

Србачки малишани одушевљени Трноружицом

Препуна сала Дома културе у Српцу громогласно је данас поздравила извођење плесне представе “Трноружица” у којој су играли чланови плесног клуба “Flash” из Бањалуке. Представа је одржана у сарадњи са неформалним плесним удружењем “We are anonymous” а присуствовало јој је преко 400 малишана Дјечијег вртића “Наша радост”, Основне школе „Јован Јовановић Змај“ Србац и Основне школе „Доситеј Обрадовић“ Разбој са њиховим учитељицама и васпитачицама. 

Kроз 10 кореографија у 45 минута, плесачи из Бањалуке су приказали Српчанима добро познату бајку браће Грим, која говори о вјечној борби добра и зла у којој на крају побјеђује добро и љубав.

Aкробације које су изводили глумци у представи одушевиле су малишане из Српца који су правим овацијама испратили плесаче са сцене.

Представа је имала за циљ да дјеци покаже балетско извођење у комбинацији са ритмичком гимнастиком и модерним плесним правцима попут хип-хопа и брејкденса.

У представи ”Трноружица” игра око 40 плесача и први пут је одиграна прије четири године а гдје год је до сада гостовала дочекана је позитивно и са великим одушевљењем.

Организатор данашње представе био је Центар за културу и спорт Србац.

 

Comments are closed.