Прекид у испоруци воде у петак 15. маја за мјештане Црнаје, Ножичког и дијела Пријебљега
14. маја, 2020.
Успјела хуманитарна акција Црвеног крста, крв даровало 55 грађана
14. маја, 2020.

Србачки ловци утврдили календар лова и рок за уплату чланарине, лов на срндаћа почиње 6. јуна

Ловачко удружење „Срна“ из Српца одржало је у сриједу 13. маја сједницу Управног одбора удружења на којој је усвојен Kалендар лова и Правилник о обавезама ловаца за ловну 2020/21. годину.

Договорено је да ће лов на срндаћа бити отворен првог викенда у јуну и почеће 06.06.2020. године од 16 сати. Срндаћ ће се ловити недјељама у видном дијелу дана до испуњења плана одстрела (47 грла) са паузом у дијелу јула и августа због парења. Ловац уплаћује накнаду, паушал за одстрел срндаћа, у износу од 50 KМ и лови уз дозволу коју добије у удружењу.

Усаглашено је да сви ловци морају до 31.05.2020. године извршити уплату чланарине и радних поена (20 KМ по дану) ако нису учествовали у лову предатора или у раду на ловним објектима и прихрани дивљачи. Неуплаћивање чланарине повлачи санкције према ловцу, то јест престанак чланства.

Такође сви ловци који су чланови удружења могу извршити преглед исправности ловачког оружја код оружара Душана Микића у радњи “Ружно паче” у Српцу и то бесплатно на основу уговора који је са њим закључен.

Донесена је одлука о одржавању избора по секцијама закључно са 24.5.2020. године те одржавању извјештајно-изборне скупштине удружења која ће се одржати 31.5.2020. године. Замољавају се груповође да се јаве предсједницима секција који нису окончали изборе да ажурирају евиденције и анимирају чланство за изборе.

Comments are closed.