Стапарским витезовима седам медаља на Отвореном првенству Републике Српске
30. маја, 2021.
Јеромонах Сава (Бундало) из Српца изабран за Епископа марчанског
30. маја, 2021.

Србачки ловци ускоро добијају ловачки дом

Ловачко удружење ,,Срна“ из Српца данас је одржало редовну годишњу скупштину на којој су усвојена годишња документа, Извјештај о раду и финансијском пословању за 2020. годину, Програм рада и Финансијски план за 2021. годину, као и нови Правилник о дисциплинској и материјалној одговорности.

У раду сједнице је учествовало 25 делегата, а као гости били су присутни начелник општине Млађан Драгосављевић, командир Полицијске станице Србац Синиша Шњегота и руководилац Радне јединице за ловство и туризам Шумског газдинства ,,Градишка”, Душко Миоданић.

Предсједник скупштине Ловачког удружења „Срна“, Горан Татић, изразио је задовољство данашњим радом и чињеницом да су све тачке дневног реда усвојене једногласно.

,,Битна информација за наше ловце је да ће ,,Срна” након 70 година добити властито земљиште, површине око 3000 квадратних метара, на којем планирамо изградњу ловачког дома. Договорене су активности око полагања ловачких испита а уручили смо и једну нову пушку за ловочуварску службу како би им обезбиједили боље услове за рад”, рекао је Татић.

Предсједник Ловачког удружења ,,Срна“, Горан Савановић, рекао је да сама чињеница да су одлуке усвојене једногласно говори да су ловци задовољни радом у протеклој години.

,,Иако у години обиљеженој пандемијом вируса корона, у којем практично није било ино лова, наше удружење остварило је позитивно пословање у износу од 9700 KМ. Данас можемо рећи да је наше удружење, које броји преко 500 чланова, богато са дивљачи, како срнећом тако и дивљом свињом, фазаном и патком. Ову годину, осим редовних активности, посветићемо и изградњи ловачког дома који би требало да буде централно мјесто окупљања србачких ловаца”, рекао је Савановић.

У наредном периоду србачки ловци појачаће лов на предаторе како би заштитили дивљач, али и домаће животиње које су у претходном периоду биле честа мета шакала и осталих предатора.

 

Comments are closed.