Пето Мотајичко зимско прело напунило спортску дворану у Српцу
11. новембра, 2019.
Омогућено плаћање мјесечних паркинг карти код контролора
12. новембра, 2019.

Србачки глумци гостовали у Прњавору

Аматерска позоришна трупа “Миленијум” из Српца извела је на сцени прњаворског Дома културе представу “Ах, ти богови!”, по мотивима грчке митологије.

Глумица Народног позоришта Републике Српске Слађана Зрнић, која 13 година са Санелом Видовић води србачку аматерску трупу, рекла је да су овом представом покушали да открију шта је заједничко свим митовима и грчким боговима са Олимпа и данашњим људима.

Она је напоменула да у представи глуме млади узраста од осам до 18 година.

“Дружимо се, учимо се дисциплини, партнерству, игри и уживамо. Kроз нашу трупу до сада је прошло око 100 дјеце, а сваке године правимо аудицију за нову представу на коју се пријави двадесетак дјеце”, додала је Зрнићева.

Говорећи о раду аматерског позоришта, предсједница НВО “Миленијум“ Србац Санела Видовић је нагласила да је мотив организовања трупе био приближити грађанима овај вид умјетности.

“Жеља нам је била да ‘школујемо’ домаћу публику. Ови момци и дјевојке у Српцу имају своју публику тако да су сале када имамо представу редовно пуне, али они играју и за Центар за дјецу са посебним потребама ‘Извор’ са којима имамо предивну сарадњу”, каже Санела Видовић.

 

Comments are closed.