Ученици и малишани вртића у дружењу са новинарима, ватрогасцима и хуманитарцима
5. октобра, 2021.
Србачки ловци набавили још 310 одраслих фазана
6. октобра, 2021.

Србачки аеромоделари наставили успјешну серију, Ани Будимчић сребро у Прилепу

У македонском Прилепу протеклог викенда одржана су два такмичења свјетског купа за ваздухопловне моделаре на којима су се представници Аеро клуба “УЛЛ” из Српца поново приказали у најбољем свјетлу.

Ана Будимчић, која је на такмичење стигла као првопласирана на свјетској јуниорској ранг листи, освојила је друго мјесто и сребрну медаљу а јуниор Срђан Врањеш завршио је такмичење на четвртој позицији.

У сениорској конкуренцији, Милош Будимчић је у укупном поретку заузео шесто мјесто док је Миљан Борковић био једанаести.

Милош Будимчић каже да су у Прилеп стигли пуни оптимизма након успјешних наступа у Мостару јер је у случају побједе, Ана могла дочекати крај године на првом мјесту и освојити овогодишњи свјетски куп.

„Након првог дана Ана је била на трећем мјесту а другог дана све до задњег старта је била водећа са 92 секунде предности у односу на другопласирану и чинило се да је побједа на помолу. Међутим, услијед превелике жеље, Ана је два пута слетила са сајлом што аутоматски значи да се уписује нула и такмичење је окончала на другом мјесту. Ипак, и ово је успјех јер ће освојити нове бодове на ранг листи, али ће пасти на треће мјесто најбољих јуниора свијета, што је и даље сјајан резултат за наш клуб и моделарство у БиХ“, рекао је Будимчић.

Добар резултат првог дана имао је и Милош који је у конкуренцији такмичара из Бугарске, Македоније, Србије и БиХ успио заузети у друго мјесто и ући у такозвани „fly off“ али је наредног дана, након лошег старта, ипак окончао такмичење као шести. И поред тога, скочиће за десет мјеста на ранг листи Свјетске ваздухопловне федерације (FAI) и заузети седмо мјесто као најбоље рангирани сениор у БиХ.

„Похвалио бих сјајну организацију и предивно вријеме, али остаје жал за пропуштеном приликом да Ана дочека крај године на крову свијета. Без обзира на то, ово су историјски резултати за наш клуб у овој години и питање је када ће се опет поновити“, каже Будимчић.

До краја сезоне остаје им још једно такмичење које ће се одржати у Новом Мјесту, што ће бити прилика да се побољша укупан пласман.

 

Comments are closed.