Водовод бројним донацијама помогао рад Борачке организације
11. маја, 2021.
Позив на плаћање комуналне накнаде, рјешења из 2020. године имају трајни карактер
12. маја, 2021.

Србачке екипе успјешно савладале авантуристичку Трибалион трку на Тари

Двије екипе из Српца узеле су протеклог викенда учешће у авантуристичкој Трибалион трци на Тари.

Међу 1700 такмичара из региона, била је и „Прва мотајичка екипа” из Српца, у саставу: Гојко Басурић, Горан Грабовац, Срђан Малетић, Славиша Стојковић и Срђан Богдановић, као и екипа „Србачка пјешадијска“ коју су чинили: Срђан Савић, Данило Ђукић, Данијел Рајић и Никола Бјелонић.

Екипе су успјеле да савладају све препреке и у зацртаном року стигну до циља.

На стази дугој 23 километра, са 1.150 метара кумулативног успона и 35 изазовних препрека, попут савладавања високих зидова, пењања уз конопац, ношења и вуче терета, водених препрека, пузања кроз блато, пливања, само су неки од изазова са којима се суочавају учесници ове трке.

Kапитен „Прве мотајичке екипе“, Гојко Басурић каже да је ово за њих било незаборавно искуство.

„Ово је у ствари трка у којој је циљ побиједити самог себе и најважније је да смо сви успјели без повреда стићи до циља. За ово смо се припремали од јануара и сигуран сам да ћемо се поново вратити на ову трку“, рекао је Басурић.

Члан Прве мотајичке екипе Срђан Богдановић рекао је да први пут учествује на оваквом виду полумаратона и задовољан је постигнутим резултатом.

„Kо год је овдје стигао до циља, он је побједник. За мене лично највећи изазов су биле водене препреке, јер након њих много је теже да се крећете, а поготово да прелазите препреке које нису нимало лаке. Ипак, уз праву екипу која је уз вас, много је лакше да се пређе стаза дуга 23 километра“, рекао је Богдановић.

Он је изразио наду да ће још спремнији дочекати нови Трибалион који је на распореду већ у септембру.

Задовољни трком су и у „Србачкој пјешадијској“. Срђан Савић трку је завршио на 262. мјесту, Данило Ђукић 263, Данијел Рајић 264. док је Никола Бјелонић био 269. на коначној ранг листи у конкуренцији 1700 такмичара.

 

Comments are closed.