Пекара Сунце донирала пет печеница за социјално угрожене породице
5. јануара, 2019.
Подијељено 40 божићних пакета за борачке категорије
5. јануара, 2019.

Србачке „делије“ поклониле четири печенице и новогодишње пакетиће

Удружење навијача Црвене звезде из Српца показало је у протеклих шест мјесеци од свог оснивања да је не само велика подршка свом вољеном клубу већ да пружа снажну опредјељеност ка хуманитарном раду. Чланови удружења учествовали су у свим већим хуманитарним акцијама у Српцу и околини а новогодишње и божићне празнике су такође дочекали у духу хуманости, помагајући породицама слабијег имовног стања.

Предсједник удружења Саша Илић каже да су данас донирали четири печенице за социјално угрожене породице а уручили су и новогодишње поклон пакетиће за најмлађе звездаше.

„Обишли смо породице Јареб из Kладара, Ивановић из Нове Веси, Шурлан из Малог Разбоја и Вечерновић из Ножичког како би смо им поклонили печенице да прославе предстојеће празнике у складу са традицијом и обичајима. На овај начин оправдавамо сврху нашег постојања а то је да покажемо како нас не спаја само љубав према „црвено-белом дресу“ већ жеља да помогнемо свима онима који се нађу у невољи, јер наше мало њима значи пуно“, рекао је Илић.

Он истиче да се средства за рад удружења прикупљају од чланарина које се плаћају на мјесечном и годишњем нивоу, а највећи дио прикупљеног новца усмјерава се за хуманитарне активности.

„Помагали смо нашим обољелим суграђанима, међу којима је било и дјеце а том приликом не гледамо да ли је неко „звездаш“ или „партизановац“ јер је свачија несрећа подједнако тешка. Наставићемо и даље са хуманитарним радом и ускоро ћемо организовати акцију добровољног давања крви“, истакао је Илић.

Удружење навијача Црвене звезде основано је 29. јула прошле године. Поред предсједника Саше Илића, за потпредсједнике су изабрани Далибор Јокић, Славко Вујић и Горан Тривунић а функцију секретара прво је обављао Срђан Јањић кога је касније замијенио Славиша Сарић.

Највећа активност коју је удружење организовало било је „црвено-бело вече“ у спортској дворани у Српцу гдје се 2. новембра прошле године окупило око 600 навијача Црвене звезде. Дружење су увеличале Звездине легенде Станислав Kараси и Бранко Боровница, као и велики Звездаш, Баја Мали Kнинџа. Најемотивнији тренутак вечери је био када је емитована химна србачких делија коју је написао наставник Љубомир Милијашевић, а отпјевао и аранжирао Бојан Микулић Микула.

„Делије“ из Српца су у протеклом периоду активно бодриле Црвену звезду, нарочито када је ријеч о мечевима квалификација и групне фазе Лиге шампиона а захваљујући плаћању чланарине, навијачи из Српца су имали привилегију да добију око 100 комплета карата и поред чињенице да је у цијелом региону за њима владала огромна потражња.

Из удружења позивају све навијаче да се учлане и тако стекну бројне погодности у виду набавке улазница, организованог одласка на утакмице, куповине са попустом у „Red Star“ продавницама и слично, а из чланарина се уједно формира фонд за помоћ социјално угроженим и обољелим лицима из наше општине.

 

Comments are closed.