Прослављен празник иконе Пресвете Богородице Тројеручице у манастиру Осовица
25. јула, 2019.
Мјештани Расавца прославили завршетак асфалтирања пута
29. јула, 2019.

Србачка регата окупила 25 пловила из четири општине

Петнаеста србачка регата која је одржана у недјељу 28. јула на релацији од Kукуља до Српца, окупила је око 25 пловила са близу 150 учесника из Српца, Градишке, Лакташа и Шипова.

Окупљање чамаца организовано је око 10 часова у Kукуљама, код некадашњег понтонског моста, након чега су се пловила запутила ка крајњем одредишту, ушћу Врбаса у Саву, на траси дугој око 25 километара.

Након готово два сата вожње, услиједила је прва пауза у Разбоју Љевчанском гдје је за све учеснике организован ручак и дружење.

Због лоших временских прилика нису организована планирана спортска такмичења али је одржан традиционални избор мистера и мис регате. Ове титуле припале су Богдану Kљајићу из Шипова и Јелени Пејовић из Градишке.

Предсједник организационог одбора, Милорад Лепир, рекао је да је задовољан одзивом учесника и додао да је манифестација наставила своју успјешну традицију.

“Стигао је велики број наших пријатеља из других општина што гарантује добру журку на води. Циљ је испуњен а то је добро дружење, развијање нових пријатељстава, заштита животне средине и очување ријека Врбас и Сава које су једно од наших највећих богатстава”, рекао је Лепир.

Међу бројним рекреативцима била је и екипа Спортског друштва “Медицинар” из Градишке која редовно учествује на овој манифестацији.

“Већ десет година долазим на србачку регату тако да се може рећи да сам ветеран ове манифестације. Разлог томе је дружење са члановима Ронилачког клуба “Жабац” из Српца и другим добрим људима из Српца а уједно смо дали своје скромно учешће у организацији ове манифестације”, рекао је члан ове екипе, Мирко Манојловић.

Након ручка и дружења у Разбоју, око 14 часова чамци су наставили пут ка ушћу Врбаса у Саву у Српцу гдје су стигли у 18 часова а за све учеснике на циљу је обезбјеђено бесплатно точено пиво.

Србачкој регати присуствовали су начелник општине Млађан Драгосављевић и замјеник начелника општине Драган Микић који су рекли да је ово једна од најважнијих туристичких манифестација у нашој локалној заједници због чега је Општина Србац и ове године била покровитељ овог догађаја.

“Утисци су јако позитивни и очигледно је да је дошао још већи број људи у односу на прошлу годину иако су најављене лоше временске прилике. То нас мотивише да се наредних година још више потрудимо око организације ове манифестације и порадимо на њеном омасовљењу”, рекао је начелник Млађан Драгосављевић.

Организатор регате је била Туристичка организација општине Србац а подршку су пружиле и дежурне екипе Дома здравља, Територијалне ватрогасне јединице и Полицијске станице које су биле спремне да помогну учесницима регате у случају потребе.

 

 

Comments are closed.