Радови са бардачке колоније представљени лакташкој публици
3. јуна, 2019.
Представа „Екскурзија“ за србачке основце у уторак 11. јуна
3. јуна, 2019.

Србачка џипијада окупила возила из десетак градова

У организацији Ронилачког клуба „Жабац” из Српца, у чијем саставу дјелује и истоимена „оф роуд“ секција, протеклог викенда одржана је пета по реду џипијада “Србац-Мотајица “, која је окупила преко 120 љубитеља овог спорта, дружења и забаве из више градова.

На џипијади су поред Српчана учествовали представници мото клубова из Бијељине, Брчког, Теслића, Добоја, Бањалуке, Дубице, Дервенте, Прњавора, Челинца и других градова из окружења.

Предсједник скупштине Ронилачког клуба ,,Жабац”, Милорад Лепир, изразио је задовољство што је све прошло без проблема и што нико од учесника није повријеђен, усљед мноштва незгода и западања у вожњи брдско-планинском стазом која је била расквашена због лошег времена.

“Након окупљања испред спортске дворане „9. јануар“ у Српцу, 72 посаде разних џипова су се запутиле према Лепеници, одакле су имале задатак да савладају захтјевну планинску стазу на Мотајици у двије етапе, дуге око двадесетак километара“, рекао је Лепир и додао да су по повратку у Србац за све учеснике припремили забаву уз музику која је трајала до јутарњих часова.

Ова спортско-рекреативна манифестација и овога пута изазвала је интересовање бројних Српчана, посебно младих, који су се дивили спретности и знању возача џипова.

,,Џипијада је окончана на полигону гдје је 13 најодважнијих возача имало задатак да савлада веома тешку стазу”, рекао је Лепир.

Он истиче да би ову традиционалну манифестацију било веома тешко одржати без пријатеља клуба, јер су за организацију потребна знатна финансијска средства, те овим путем захваљује свим пријатељима који су дали свој допринос одржавању џипијаде.

Организацију џипијаде финансијски је подржала и Општина Србац а учеснике је на почетку манифестације поздравио начелник општине Млађан Драгосављевић.

 

Comments are closed.