Одборници подржали нове инвестиције, одобрено још девет капиталних пројеката у овој години
26. августа, 2020.
Још један случај вируса корона у Српцу
27. августа, 2020.

Србац спреман да угости свјетске бициклисте, начелник организовао пријем за директора трке

Бициклистичка трка „Београд-Бања Лука“ проћи ће 7. септембра кроз Србац чиме ће се наша општина другу годину заредом наћи на мапи једног од најзначајнијих спортских догађаја у региону.

Договор око организације трке кроз Србац, који ће и ове године бити један од пролазних циљева, данас су постигли начелник општине Млађан Драгосављевић и директор трке Владимир Kуваља.

Бициклисти из тридесет земаља свијета, у оквиру четврте етапе, стижу у Србац око 13 часова а затим пролазе кроз Разбој Љевчански, након чега настављају пут ка крајњем одредишту у Бањалуци.

Директор трке Владимир Kуваља рекао је да је учешће првобитно потврдило око 170 такмичара али ће тај број, по свему судећи, износити око 120, јер постоји могућност да због пандемије вируса корона четири екипе откажу долазак.

„Двије екипе из САД-а и по једна екипа из Италије и Велике Британије имају проблем око повратка у своју земљу након трке, због ограничења улазака проузрокованих пандемијом, тако да се можда неће појавити. Надам се да ће трка на крају протећи како треба, да ће сви остати доброг здравља и да неће бити већих падова током вожње“, рекао је Kуваља и додао да ће бити испоштоване све прописане епидемиолошке мјере. 

Отварање трке је предвиђено за понедјељак, 31. август, на Јахорини. Дан касније вози се дионица Јахорина-Златибор, 2. и 3. септембра бициклисти возе кроз Србију, а званичан старт трке биће на Тргу Републике у Београду 4. септембра. Прва етапа је од Београда до Бијељине, дан касније бициклисти ће из Семберије возити до Власенице, а потом од Брчког до Теслића. Трећа етапа је Теслић – Прњавор, а последња четврта, 7. септембра од Дервенте, преко Српца и Разбоја Љевчанског до Бањалуке.

Трка је у првој категорији Свјетске бициклистичке федерације и налази се у њеном календару, а квалификациона је за Олимпијске игре у Токију 2020. године.

“Србац из кога водим поријекло поново има част да дочека свјетске бициклисте што је заслужено јер је прошле године проглашен за најбољи од 18 пролазних циљева и за најбољег домаћина трке. Имамо договор са општином да Србац постане стартно мјесто у једној од наредних трка, што је велика ствар”, истакао је Kуваља.

Он се захвалио начелнику и организационом одбору из Српца, као и свим грађанима који су се потрудили да прошле године приреде величанствен дочек овом спортском каравану.

Начелник општине Млађан Драгосављевић рекао је да је Србац почаствован што је поново добио прилику да буде дио овог спортског спектакла.

“Потрудићемо се поново да будемо добри домаћини, иако нас пандемија вируса корона спречава да све организујемо на истом нивоу као прошле године. Из тог разлога неће бити организовани пратећи догађаји попут дјечије бициклијаде и културног програма, али ћемо се и поред тога ангажовати да из наше општине оде лијепа слика у свијет”, рекао је начелник Драгосављевић.

 

Comments are closed.