Подијељено 365 бесплатних сјеменских пакета за прољећну сјетву
15. априла, 2020.
Нови случај корона вируса у србачкој општини, заражена жена из Малог Разбоја
16. априла, 2020.

Србац се опростио од доктора Миодрага Лазића, чувеног српског хирурга

Градовима широм Републике Српске који су вечерас одали почаст доктору Миодрагу Лазићу, чувеном српском хирургу који је преминуо од посљедица вируса корона, вечерас се придружио и Србац.

Уз звуке пјесме „Марш на Дрину“ Србац се опростио од истинског хероја који је дао огроман допринос стварању Републике Српске и опстанку српског народа у БиХ.

Бројни грађани изашли су на своје балконе и терасе како би одали почаст великом српском родољубу који је као ратни хирург-добровољац спасио на хиљаде људских живота у вихору рата у Републици Српској Kрајини и Републици Српској.

Аплаузи који су се проламали центром Српца и другим дијеловима нашег града довољно говоре о каквој се људској величини радило. Доктор Лазић није се плашио за свој живот када је требало учествовати у пробоју коридора у јуну 1992. године и није се двоумио ниједног тренутка да као једини хирург на подручју тадашњег Српског Сарајева преузме одговорност и обави више од 3.500 операција у веома тешким условима.

Дошао је из родног Ниша на један мјесец а остао чак 40 мјесеци на првој линији фронта, прво у ратној болници „Kоран“ на Палама а затим и у ратној болници „Жица“ у Блажују код Сарајева, чији је један од оснивача.

И зато се тешко може прихватити чињеница да нас је прерано напустио, два мјесеца прије заслужене пензије, у тренуцима када је на најљепши начин требао окончати своју успјешну љекарску каријеру која је по свему била за понос. Али, какав је био за вријеме рата, такав се показао и за вријеме тешке недаће која је ове године задесила наш регион и читаву планету. Његова част и понос нису му дозвољавали да се повуче пред епидемијом која је однијела на десетине хиљада живота широм планете. Храбар и пожртвован какав је увијек био, и максимално одговоран према професији којој је посветио читав живот, поново је стао са својим љекарским тимом на прву линију одбране и спасио многе животе, али је зато жртвовао свој.

Посљедња жеља му је била да буде испраћен пјесмом „Марш на Дрину“ и то је најмање што је Србац могао учинити за истинског пријатеља и јунака Републике Српске који никада неће отићи у заборав, већ у легенду. А успомена на њега преносиће се генерацијама које долазе.

НЕKА ТИ ЈЕ ВЈЕЧНА СЛАВА ВЕЛИКИ ЧОВЈЕЧЕ!

Видео са вечерашњег емитовања пјесме можете погледати у нашој званичној фејсбук групи кликом на овај линк. 

Comments are closed.