Седам нових случајева вируса корона у Српцу, апел грађанима да поштују заштитне мјере
18. јуна, 2020.
Уручене дипломе матурантима средњих школа
18. јуна, 2020.

Србац постао сједиште Волонтерског сервиса РС, Тања Шњегота изабрана за директора

Удружење грађана “Ц.Е.З.А.Р.” из Српца преузело је улогу секретаријата Волонтерског сервиса Републике Српске, чиме је добило привилегију да руководи овом републичком организацијом која постоји од 2014. године и у чијем саставу се налази 14 Локалних волонтерских сервиса широм Српске.

Ова одлука је донесена још средином маја на Скупштини Волонтерског сервиса Републике Српске када је одлучено да ће функцију извршног директора вршити Тања Шњегота, која се налази и на челу удружења “Ц.Е.З.А.Р.”.

Ово је велико признање за србачко удружење које је изабрано за најбољег организатора волонтирања у Републици Српској за 2019. годину.

Удружење грађана „Ц.Е.З.А.Р.“ у протеклих десетак година рада окупило је велики број волонтера, а кроз базу Локалног волонтерског сервиса прошло је њих око 400. Прошле године, активно је било 180 волонтера, који су дали непроцјењиви допринос бројним активностима које су одржане на подручју општине Србац, али и региона.

Очекује се да ће Тања Шњегота, али и други чланови Локалног волонтерског сервиса из Српца, дати велики допринос развоју и унапређењу Волонтерског сервиса Републике Српске који је у претходних пет година одрадио више од 240 хиљада волонтерских сати и дао велики допринос цијелој друштвеној заједници, а нарочито рањивим категоријама.

Comments are closed.