Слијепи и слабовиди организују представу „Хелен Kелер“ у уторак 10. децембра у Српцу
1. децембра, 2019.
Манастир Осовица позива вјернике на литургију и Свету тајну јелеосвећења
2. децембра, 2019.

Србац обухваћен пројектом превенције малољетничког преступништва, представа за ђаке 10. децембра

Центар за културу и спорт организује у уторак 10. децембра позоришну представу на тему вршњачког насиља под називом “Е мој васпитачу” у извођењу ДИС Театра из Бањалуке.

Представа се организује у Дому културе у Српцу у сарадњи са Центром модерних знања из Бањалуке а намијењена је за ученике виших разреда основне школе и средњих школа. Настала је на основу истинитих прича малољетних преступника из Васпитно-поправног дома за мушку омладину Бања Лука.

Улаз је бесплатан а почетак је у 12.30 часова.

Представа “Е мој васпитачу” дио је пројекта под називом “Ипак смо ми само дјеца” кога реализује Центар модерних знања под покровитељством IOM – The UN Migration Agency Bosnia and Herzegovina.

Пројекат се реализује у седам градова: Градишка, Србац, Kнежево, Kотор Варош, Челинац, Прњавор и Бања Лука.

Свеукупни циљ пројекта јесте превенција ученика основних и средњих школа о малољетничком преступништву. Сам пројекат се састоји од три цјелине:
– Изложба новинарских текстова о вршњачком насиљу и девијантном понашању,
– Представа „Е мој васпитачу“ коју изводе глумци ДИС позоришта из Бања Луке,
– Разговор са бившим штићеником и малољетним преступником о грешкама које је направио у животу и посљедицама таквог понашања – модератор дипл.соц. радник Бојан Тргић.

На овај начин, помоћи ће се ученицима да разумију куда их погрешан животни пут може одвести и које су посљедице. Јачање протективних фактора код ученика кроз перцепцију ове представе у виду формирања друштвених прихватљивих ставова помоћи ће истим у превенцији овог друштвеног проблема.

Comments are closed.