Божићни празници у србачкој општини окупили хиљаде вјерника
7. јануара, 2020.
Српчанин Стојан Чекић тресе мреже у Холандији
10. јануара, 2020.

Србац обиљежио 28. рођендан Републике Српске

Република Српска данас прославља 28. рођендан, а међу градовима који свечаним церемонијама обиљежавају овај значајан датум је и Србац. Окупљање грађана организовано је у 9.30 часова код централног спомен обиљежја гдје је положено цвијеће и запаљене свијеће у част погинулих бораца.

Међу бројним грађанима који су одали почаст јунацима који су стварали Републику Српску биле су породице погинулих бораца, представници Општине Србац, Општинске борачке организације, Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Удружења ратних војних инвалида, Удружења ветерана одбрамбено-отаџбинског рата, СУБНОР-а, Полицијске станице Србац, СНСД-а, СДС-а, Уједињене Српске и ПДП-а.

Присутнима се обратио начелник општине Млађан Драгосављевић који је честитао Дан Републике истакавши да није случајно што је обиљежавање овог важног датума кренуло управо са овог мјеста јер су многи наши суграђани дали животе за слободу нашег народа.

“Свјесни смо величине њихове жртве и захвални свима онима који су дали допринос стварању Републике Српске. У данашњем времену Српска је институционално и економски стабилна и свако од нас мора допринијети да тако остане и у будућем времену. Важно је да смо јединствени око заједничке идеје да Републику Српску учинимо још снажнијом и да нам потраје вјечно, као гаранција нашег опстанка на овим просторима”, рекао је начелник Драгосављевић.

Након свечане церемоније, грађани су се окупили у спортској дворани која је прошле године, поводом Дана Републике, добила назив “9. јануар”. У дворани је организован пригодан коктел а потом је за све заинтересоване грађане организован одлазак на свечани дефиле који се организује у Бањалуци.

 

Comments are closed.