Празнична честитка начелника и предсједника: Прославимо Васкрс у својим домовима
17. априла, 2020.
Лажни инкасанти наплаћују рачуне за струју
18. априла, 2020.

Србац још једном одаје почаст доктору Миодрагу Лазићу

Чувени српски хирург Миодраг Лазић /65/, који је преминуо од посљедица вируса корона, биће сахрањен данас у 14 часова на Новом гробљу “Бубањ” у Нишу, а у то вријеме ће ватрогасно-спасилачке јединице у Републици Српској укључити сирене и одати почаст овом хуманисти.

Тим поводом сирену ће у Српцу данас укључити и Територијална ватрогасна јединица Србац чиме ће наша општина по други пут одати признање чувеном српском хирургу, након што је прије три дана путем разгласа пуштена пјесма “Марш на Дрину” у његову част.

Доктор Лазић преминуо је 14. априла у Нишу од посљедица вируса корона. Вијест о његовој смрти дочекана је са великим жаљењем у Србији, Републици Српској и свуда гдје живе Срби, јер је живот несебично посветио свом народу.

За вријеме ратова деведесетих година прошлог вијека спасавао је животе у Републици Српској Крајини и Републици Српској.

За све што је тада учинио као ратни хирург-добровољац Орденом Светог Саве одликовао га је тадашњи српски патријарх Павле.

Као хирург је учествовао у пробоју коридора у јуну 1992. године, радио је у ратној болници “Коран” на Палама, један је од оснивача ратне болнице “Жица” у Блажују на првој линији фронта код Сарајева гдје је током 40 мјесеци, као једини хирург на подручју тадашњег Српског Сарајева, обавио више од 3.500 операција.

Његова посљедња жеља је била да га испрате уз звуке “Марша на Дрини”. Због тога је ова композиција протеклих дана одјекивала од Источног Сарајева до Ниша.

Comments are closed.