За културне и спортске манифестације 30 хиљада KМ, расписан јавни позив за додјелу средстава
4. јануара, 2019.
Пекара Сунце донирала пет печеница за социјално угрожене породице
5. јануара, 2019.

Србац један од домаћина међународне бициклистичке трке „Београд-Бања Лука“

Општина Србац и званично је изабрана за једног од домаћина 13. међународне бициклистичке трке Београд-Бањалука која је на програму од 18. до 21. априла ове године. Овај спортски догађај окупиће неке од најбољих свјетских бициклиста а до сада је пријављено 20 екипа, од којих се издвајају словеначки тим Адрија Мобил, затим руски Гаспром, италијански Санђемини и Дамико и аустријски Хринкоф. Постоји велика могућност да на трци учествује један “World Tour” тим.

Сви бициклисти имаће неупоредиво тежи задатак него ранијих година, с обзиром на то да ће, умјесто двије, ове године бити вожене четири етапе.

Прва етапа је од Београда до Власенице, друга етапа од Власенице, преко Kозлука, Угљевика и Лопара до Брчког, трећа је на потезу од Брчког преко Шамца и Добоја до Теслића а четврта од Прњавора преко Дервенте, Српца и Лакташа до Бањалуке.

Међу онима који ће 18. априла стартовати на традиционалној трци је прошлогодишњи победник Гашпер Kатрашник.

Први пут трку Београд-Бањалука возиће колумбијски Бициклетас стронгмен, а ту су и национални тимови Босне и Херцеговине, Мађарске и Србије. Укупно ће учествовати 175 бициклиста.

Начелник општине Млађан Драгосављевић каже да је велика част што се на овај начин Србац нашао на мапи престижног спортског догађаја који ужива велику међународну репутацију.

„До сада смо имали прилике да организујемо бројне међународне манифестације али ово је једна од највећих у којој до сада учествујемо. Наши грађани ће имати прилику да виде на дјелу врхунске професионалце и потрудићемо се да организација буде на нивоу и покажемо се као добри домаћини. Трка ће се моћи гледати и у директном преносу а на овај начин слике из Српца ће обићи свијет“, рекао је начелник Драгосављевић и додао да ће ово подједнако значити за нашу општину, како на спортском тако и туристичком плану.

Трка “Београд – Бањалука” од претходног издања је члан прве категорије и први пут је била етапна. Према најавама, предстојеће издање биће најјаче до сада, а с обзиром на повећање броја етапа са двије на четири, трка ће добити и префикс тур.

Осим локалних заједница и спонзора, велику помоћ при организацији трке пружа Министарство породице, омладине и спорта.

Comments are closed.