Најмлађи Српчани испунили градски трг: Одржана десета Kонференција беба
26. јуна, 2019.
Начелник угостио фолклораше из четири земље, заиграло се и коло на градском тргу
27. јуна, 2019.

Србац јача систем одбране од поплава: Договорена санација пет обалоутврда

У циљу побољшања система одбране од поплава биће реализовано неколико вишемилионских пројеката санације обалоутврда на пет најугроженијих локација у србачкој општини, закључак је са данашњег састанка начелника општине Млађана Драгосављевића са представницима Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС и Јавног предузећа “Воде Српске”.

Састанак у Српцу којем су присуствовали помоћник министра за водопривреду Милан Гаврић, директор ЈУ “Воде Српске” Мирослав Миловановић и помоћник директора за финансије Милан Трнинић, за тему је имао јачање водопривредних објеката који су изложени највећем ризику од поплава у будућности.

Начелник општине Млађан Драгосављевић рекао је да је приоритетно да се изврши реконструкција обалоутврда у Лилићу, Пријебљезима, Бајинцима, Гламочанима и локалитету код Врбаског моста а за највећи број њих већ је израђен пројекат и достављен ресорном министарству.

“Паралелно с тим до краја године биће завршена реконструкција врбаско-савског насипа за шта ће Влада Републике Српске издвојити око 3.1 милион KМ. Радови су започели још у октобру прошле године и наредних мјесеци ће се одвијати планираном динамиком”, рекао је начелник Драгосављевић.

Он додаје да ће након избора извођача радова бити настављена и санација црпних станица која ће се одвијати по најсавременијим технологијама.

Помоћник министра Милан Гаврић рекао је да ће пројекти који су кандидовани за србачку општину ускоро бити и званично одобрени а извођењу радова ће се приступити почетком грађевинске сезоне идуће године.

“Очекујемо да би вриједност ових пројеката могла износити између 4.5 и 5 милиона KМ. До краја овог љета биће завршена реконструкција црпне станице у Повеличу у вриједности од 700 хиљада KМ и биће задовољавајућег квалитета по свим параметрима. Наставак реконструкције црпних станица услиједиће након завршетка свих процедура предвиђених уговором”, рекао је Гаврић.

Данашњем састанку присуствовали су и замјеник начелника општине Драган Микић, начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић и начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено комуналне дјелатности Дарио Кресојевић.

 

Comments are closed.