Обавјештење о упису дјеце у први разред поводом новонастале ситуације
17. марта, 2020.
Обавјештење за незапослена лица поводом пандемије корона вируса
17. марта, 2020.

Србац и ове године домаћин међународне бициклистичке трке, стижу такмичари из 30 земаља

Општина Србац ће и ове године бити домаћин бициклистичке трке “Београд-Бања Лука” која би требала бити одржана од 22. до 25. априла уз учешће 180 такмичара из 30 земаља свијета, одлучено је на данашњем састанку начелника општине Млађана Драгосављевића са директором трке Владимиром Kуваљом и његовим сарадницима.

По оцјени организатора, наша општина је прошле године била најбољи пролазни циљ трке тако да ће и ове године узети учешће у овом спортском спектаклу који се организује четрнаесту годину заредом.

Договорено је да трка поново прође кроз ужи центар Српца и Разбој Љевчански одакле је поријеклом један од најбољих босанскохерцеговачких бициклиста свих времена, Танасије Kуваља.

“Планирамо да као и прошле године приредимо разна спортска такмичења и културни програм у центру Српца. С друге стране, у Разбоју је у току изградња друштвеног дома која би требала бити завршена до краја године и највјероватније ћемо током проласка бициклиста из цијелог свијета организовати пригодну свечаност поводом завршетка прве фазе радова”, рекао је начелник Драгосављевић.

Током састанка је оцијењено да једину пријетњу одржавању трке може представљати пандемија корона вируса, због чега се у организационом одбору већ припремају за евентуалне непредвиђене околности.

“Још увијек не размишљамо о помјерању термина, али оно што је извјесно је да ће се трка сигурно одржати ове године. Пратићемо препоруке надлежних институција и реаговати у складу с тим. За сада припреме иду по плану, а ако буде потребно, помјерићемо трку за мај, јун или неки други мјесец”, рекао је директор трке Владимир Kуваља.

Он је похвалио ангажман људи из локалне управе и организационог одбора из Српца који су учинили максимум како би бициклисти из цијелог свијета били достојанствено дочекани, уз велику присуство грађана на улицама Српца, а нарочито у Разбоју гдје су организоване цјелодневне свечаности.

“Први пут је трка трајала четири дана и по први пут смо имали толики број људи на улицама што говори да је овај спортски догађај подједнако добро прихваћен у цијелој Српској. Нарочито смо задовољни како је све протекло у Српцу и надам се да ће се пронаћи довољно средстава да једна од етапа у наредним годинама крене управо из Српца”, рекао је Kуваља.

Прва етапа трке ове године је од Београда до Бијељине, друга етапа од Бијељине до Власенице, трећа од Брчког до Теслића и четврта од Дервенте, преко Српца, Разбоја и Градишке, до коначног циља у Бањалуци.

Трка је у првој категорији Свјетске бициклистичке федерације и налази се у њеном календару, а квалификациона је за Олимпијске игре у Токију 2020. године.

 

Comments are closed.