У Ситнешима одржан сабор завичајних игара “Огњена кола”
5. августа, 2019.
Помјерена старосна граница корисника услуга Извора
7. августа, 2019.

Шпирићи из Старог Мартинца који су поплављени седам пута добијају нову кућу

Петочлана породица Јове Шпирића из Старог Мартинца коначно ће ријешити своје стамбено питање захваљујући хуманости мјештана Старог Мартинца и Ножичког који им граде нову кућу.

Шпирићи живе у домаћинству које је протеклих година поплављено чак седам пута због чега је постало неусловно за живот.

Иницијатор хуманитарне акције која носи назив “Kућа од срца” је мјештанин Дарко Ћетојевић који је анимирао своје комшије, пријатеље и друге људе великог срца како би изашли у сусрет овој породици која је током рата избјегла из Доњег Вакуфа.

“Ова породица је живјела у плавном подручју Врбаса и стално се суочавала са елементарним непогодама које су оштетиле њихову кућу у тој мјери да се више не може санирати. Kако би се преселили, купили су плац на граници Ножичког и Старог Мартинца и издвојили један дио средстава за изградњу нове куће, али немају довољно новца да заврше посао сами, тако да смо им прискочили у помоћ”, рекао је Дарко Ћетојевић.

Акција је напредовала и радови се одвијају планираном динамиком захваљујући мјештанима и бројним спонзорима, међу којима је и Општина Србац.

“Донирали смо овој породици двије хиљаде KМ за набавку грађевинског материјала а по завршетку радова потрудићемо се да издвојимо одређена средства и за опремање куће”, рекао је начелник општине Млађан Драгосављевић.

На изградњи куће углавном су ангажовани мајстори из села, међу којима је и газда куће, Јово, који такође барата овим знањем.

Јово није запослен и повремено ради у селу разне послове за дневницу, док је његова супруга Рада већ неколико мјесеци запослена у Перутнини Птуј у Повеличу. Издржавају троје малољетне дјеце узраста од седам до 12 година која похађају школе у Старом Мартинцу и Ножичком.

“Позивамо све људе добре воље да се прикључе акцији и помогну да ова породица ускоро добије кров над главом”, рекао је један од учесника акције, Мирослав Ћетојевић.

Сви који су заинтересовани да помогну овој породици да у скорије вријеме усели у нову кућу могу се јавити Дарку Ћетојевићу (065 286 880) и Мирославу Ћетојевићу (066 422 452).

 

Comments are closed.